Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Ο ρόλος του Ελληνικού Ωδείου (παραρτήματος Πύργου) στη μουσική παιδεία- Μουσική, μια παγκόσμια γλώσσα

oderr

Μουσική, μια παγκόσμια γλώσσα

-Ο ρόλος του Ελληνικού Ωδείου (παραρτήματος Πύργου) στη μουσική παιδεία-

Η μουσική είναι μια παγκόσμια γλώσσα. Άνθρωποι διαφορετικών εθνοτήτων και κουλτούρας που γνωρίζουν μουσική, μπορούν να συνεννοηθούν άψογα  χρησιμοποιώντας τους ήχους ως «λέξεις» , να εκφράσουν συναισθήματα και να δεχτούν την ευεργετική αλληλεπίδραση της μουσικής.

Η μουσική είναι σύμφυτη με τον άνθρωπο από τα πρώτα χρόνια της ζωής του,  με τα νανουρίσματα και τα νηπιακά τραγουδάκια. Στη μυθολογία βλέπουμε τον Ορφέα να εξημερώνει τα ζώα με τη λύρα του, τον  κιθαρωδό Απόλλωνα να κυριαρχεί με τη θεία μελωδία του ή  τον Οδυσσέα να εκστασιάζεται με το τραγούδι των Σειρήνων.

Με ξεχωριστό τρόπο  έργα τέχνης, γλυπτά, ψηφιδωτά, κεραμικά ή ζωγραφικά, απ’ όλες τις εποχές,  παρουσιάζουν τους ανθρώπους με κάθε λογής μουσικά όργανα, πνευστά, κρουστά, έγχορδα.

Η επίδραση της μουσικής στον ανθρώπινο πολιτισμό υπήρξε καταλυτική, καθώς με τη μουσική ο άνθρωπος συνόδευε κάθε του βήμα στην μακρά εξελικτική του διαδρομή. Μεγάλα και «κλασικά» μουσικά έργα γράφτηκαν για να υμνήσουν σημαντικά γεγονότα, επιτυχίες και νίκες, καθοριστικές στιγμές στην ιστορία κάθε πολιτισμού. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κάθε κράτος στη γη έχει τη δική του μουσική ταυτότητα, όπως για παράδειγμα και το δικό του εθνικό  ύμνο.

 Είναι  εκπληκτικό το ότι η μουσική, πέραν της  ψυχαγωγικής, εκπαιδευτικής, επαγγελματικής, καλλιτεχνικής  της διάστασης,  χρησιμοποιείται και για την εφαρμογή θεραπευτικών μεθόδων.

Η μουσική παιδεία στις μέρες μας έχει μια σημαντική αποστολή: να μεταδώσει στα παιδιά και τους νέους, την πιο ευγενή ίσως τέχνη που επινόησε ο άνθρωπος, να  τους δώσει τη δυνατότητα  της ποιοτικής επιλογής  στον πολιτισμό και  στην έκφραση, να ανοίξει τους ορίζοντές τους, να πλατύνει τη σκέψη τους.

Για την πόλη μας  και την ευρύτερη περιοχή, αυτή την αποστολή επιτελεί με τον πλέον υπεύθυνο και εγγυημένο τρόπο, εδώ και 92 χρόνια, το παράρτημα του Ελληνικού Ωδείου.

Στην μακρόχρονη διαδρομή του, το Ωδείο έχει αναδείξει πλειάδα μουσικών ταλέντων ενώ έχει αναπτύξει πλήθος Αναγνωρισμένων από το ΥΠ.ΠΟ.Α. και προβλεπόμενων από το Ελληνικό Ωδείο, μουσικών σχολών και τμημάτων. Έχει διοργανώσει αξιόλογα σεμινάρια, εκδηλώσεις, συναυλίες, παρουσιάσεις έργων σε πρώτη εκτέλεση, και έχει φιλοξενήσει  καταξιωμένους  διεθνώς μουσικούς. Το τιμητικό βραβείο που έλαβε από την Ακαδημία Αθηνών, το 2001, για τα 70 έτη πολιτιστικής και πνευματικής δράσης του, υπήρξε μια έμπρακτη αναγνώριση της αξίας του Ωδείου.

Ας ανοίξουμε την ψυχή, το πνεύμα  και τις αισθήσεις μας στον μαγικό κόσμο της Μουσικής. Ας δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά  να μυηθούν σ’ αυτή την παγκόσμια γλώσσα και να ανοίξουν μια πόρτα αισιοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο. Το Ελληνικό Ωδείο Παράρτημα Πύργου, μπορεί να κάνει πιο συναρπαστικό αυτό το «ταξίδι» !

92 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

Πληροφορίες-εγγραφές στη γραμματεία του Ωδείου

   κάθε απόγευμα 17:00 – 21:00

 τηλ.: 26210-33179

https://www.facebook.com/elliniko.odeio.pyrgou

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 02 23 12 35 38 848

This will close in 20 seconds