Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Πύργος – Ο σχολικός εκφοβισμός μέσα από τα μάτια ενός προαυλίου

ekfovismos buling

4ο Γυμνάσιο Πύργου: Εκδήλωση χθες στο σχολείο με τίτλο: «Ο σχολικός εκφοβισμός μέσα από τα μάτια ενός προαυλίου»

Ο σχολικός εκφοβισμός μέσα από τα μάτια ενός προαυλίου

Μια μοναδική εμπειρία βίωσαν οι μαθητές και η μαθήτριές μας την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024 με την επίσκεψη στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου του κ. Κωνσταντίνου Χριστόπουλου, συγγραφέα και εκπαιδευτικού, και της ψυχολόγου, κ. Μίνας Μουρτεζά, οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση με τίτλο: «Ο σχολικός εκφοβισμός μέσα από τα μάτια ενός προαυλίου».

Ο Ηλείος συγγραφέας επικοινώνησε με τους μαθητές και τις μαθήτριες μέσα από τις εικόνες και το κείμενο του ιδιαίτερα αξιόλογου βιβλίου του με τίτλο «Το αγανακτισμένο προαύλιο» και μίλησε για το θέμα του σχολικού εκφοβισμού και της επικοινωνίας των μαθητών/τριών στο σχολείο. Η δράση πλαισιώθηκε με την πολύτιμη κατάρτιση και εμπειρία της ψυχολόγου κυρίας Μουρτεζά που μέσω αφηγηματικών ιστοριών και παραδειγμάτων από τη σχολική ζωή προκάλεσε το ενδιαφέρον των μαθητών μας και τους παρακίνησε σε διαρκή συμμετοχή κατά την παρουσίαση αλλά και στη δημιουργική συζήτηση που ακολούθησε.

Οι μαθητές/τριές μας ενθουσιάστηκαν με την επίσκεψη των καλεσμένων μας και διατύπωσαν εύστοχες παρατηρήσεις και απορίες τόσο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης όσο και συζητώντας με τους εκπαιδευτικούς τους τις επόμενες διδακτικές ώρες.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο κ. Χριστόπουλος  δέχτηκε ερωτήσεις από τους μαθητές-μικρούς δημοσιογράφους που συμμετέχουν στο πολιτιστικό πρόγραμμα, τις οποίες ανυπομονούμε να δημοσιεύσουμε στη σχολική μας εφημερίδα!

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος που υλοποιείται στο σχολείο μας από τις φιλολόγους κ. Δήμητρα Βλάσση και κ. Σταυρούλα Αναστοπούλου με τίτλο «Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση-Δημοσιογραφικός Λόγος-Μαθητικός Τύπος- Ραδιόφωνο».

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

This will close in 20 seconds