Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Σειρά συναντήσεων με φορείς και πολίτες της Ηλείας είχε ο πρ. Ευρωπαίος Επίτροπος, Υπουργός και Βουλευτής Δημήτρης Αβραμόπουλος.

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ 1

Σειρά συναντήσεων και επαφών με πολίτες, και εκπροσώπους θεσμικών και παραγωγικών φορέων είχε ο πρ. Ευρωπαίος Επίτροπος, Υπουργός και Βουλευτής Δημήτρης Αβραμόπουλος. Αντικείμενο συζήτησης, ζητήματα του Νομού και το κυβερνητικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Με την Ομοσπονδία Εμπόρων

Ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε στο γραφείο του στον Πύργο εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Ηλείας. Στην συνάντηση που έγινε με αφορμή την διαβούλευση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων μετέφεραν την διαφωνία μελών των συλλόγων που εκπροσωπούν, τονίζοντας πως υπάρχουν μικρές επιχειρήσεις που έχουν καθαρά αποτελέσματα μικρότερα των τεκμαρτώς υπολογιζόμενων.

Ανταλλάχθηκαν απόψεις εκατέρωθεν και ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε πως θα αναδείξει το σύνολο των προτάσεων – παρατηρήσεων ενόψει μάλιστα και της διαβούλευσης για το νομοσχέδιο.

Με παραγωγούς από το Χάβαρι

Θέματα σχετικά με την αποζημίωση ελαιοπαραγωγών για την ακαρπία και σταφιδοπαραγωγών που επλήγησαν από τον καύσωνα και τις συνεχείς βροχοπτώσεις συζητήθηκαν στην διάρκεια συνάντησης που είχε ο κ. Αβραμόπουλος με αγρότες από το Χάβαρι.

Ετέθησαν επίσης ζητήματα που αφορούν στην παράταση της παράδοσης σταφίδας για τη συνδεδεμένη ενίσχυση ενώ έγινε συζήτηση και για την αναμπέλωση της κορινθιακής σταφίδας.

Ο κ. Αβραμόπουλος κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με παραγωγούς κορινθιακής σταφίδας έγινε αποδέκτης του προβληματισμού και της αγωνίας τους καθώς όπως ανέφεραν τα τελευταία χρόνια έχει είναι δυσχερής η διάθεση του προϊόντος και οι τιμές που λαμβάνουν.

Κάποιες από τις προτάσεις που ετέθησαν εκ μέρους των παραγωγών είναι μέρος της φετινής παραγωγής να διατεθεί νόμιμα προς οινοποίηση και να αυξηθεί το ποσό της συνδεδεμένης ενίσχυσης ώστε να καλύπτεται ένα μέρος της απώλειας εισοδήματος.

Με το Δικηγορικό Σύλλογο Αμαλιάδας

Ο κ. Αβραμόπουλος στην Ηλεία, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας.

Η υποστελέχωση του Πρωτοδικείου της πόλης και η φημολογία περί υποβάθμισης και συρρίκνωσής του κυριάρχησαν στην συζήτηση. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε πως το Πρωτοδικείο έχει φθάσει σε οριακά επίπεδα λειτουργίας, αφού οι προβλεπόμενες 19 οργανικές θέσεις δικαστικών υπάλληλων έχουν περιοριστεί σε έξι.

Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε πως θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά τους για μη κατάργηση του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη στελέχωσής του με το απαραίτητο προσωπικό που θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του, ενώ ανέφερε πως ο νέος δικαστικός χάρτης θα είναι αποτέλεσμα εξαντλητικής μελέτης και διαβούλευσης κι ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι που θα αιφνιδιάσει την τοπική κοινωνία.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds