Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Σενάρια ανασχηματισμού ….και η αλλαγή ατζέντας

Αν και τα σενάρια ανασχηματισμού κυκλοφορούν έντονα και επιχειρείται να επιβληθούν από επιχειρηματικά κέντρα, το Μαξίμου ανθίσταται είτε συνολικά, είτε προς τον χρόνο, καθώς δεν βλέπουν τη λογική της αποδοχής πολιτικού κόστους στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Σίγουρα επεξεργάζονται νέες εξαγγελίες και επανεστίαση της ατζέντας στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης ευαίσθητων κοινωνικών θεμάτων. Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι αλλαγές που στόχο είχαν να αναβαθμίσουν την κοινωνική ατζέντα με έμφαση στη Δημόσια τάξη και ασφάλεια δεν έχουν αποδώσει να προσδοκώμενα. Η ακρίβεια έχει ευρύτερες και πιο καταλυτικές επιπτώσεις από τις προσδοκώμενες και η διαρκής παρουσία συγκεκριμένων προσώπων με εριστικό και αιρετικό λόγο φαίνεται να έχει κουράσει.

….και η αλλαγή ατζέντας

Υπ΄ αυτό το πρίσμα το Μαξίμου -αν καταφέρει να αντισταθεί στις πιέσεις για ανασύνθεση- θα προωθήσει μια ατζέντα ανάταξης προτεραιοτήτων και προσώπων, θα αναζητήσει πιο συμπαθείς πολιτικούς για την προβολή της και θα εστιάσει στα καυτά -για την κοινωνία-  θέματα. Μια τέτοια στροφή θα μπορούσε να επηρεάσει και δυναμική στον ελληνοτουρκικό διάλογο και θα μπορούσε να οδηγήσει σε αλλαγή προσέγγισης στα εθνικά θέματα, τα οποία αποτελούν παραδοσιακά hunting ground για ακροδεξιούς ψηφοφόρους…

Παράλληλα, όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την εκλογή Μπελέρη -και σε υψηλή θέση- έχει βρεθεί αντιμέτωπος με ένα σημαντικό θέμα κράτους Δικαίου. Η ενεργός αμφισβήτηση της  αλβανικής Δικαιοσύνης αποτελεί ζήτημα που η ΕΕ δεν θα το αφήσει να περάσει απαρατήρητο… Ταυτόχρονα, όμως η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται υπόλογη για πράξεις και παραλήψεις που οδήγησαν στην άνοδο του ακροδεξιού VMRO στη Βόρεια Μακεδονία και για τη σύγκρουση με τη Σερβία. Αν σε αυτά προστεθούν οι δύσκολες σχέσεις με τους Κροάτες, τότε η βαλκανική εξίσωση καθίσταται δυσεπίλυτη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να πατά σε ιδιοκτασκευασμένο ναρκοπέδιο στην εξωτερική πολιτική.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos