Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Σπάρτη – Σούπερ μάρκετ δεν δήλωνε αποδείξεις ύψους 852.000 ευρώ

super market karotsi

ΑΑΔΕ – appodixi: Λουκέτο σε σούπερ μάρκετ που έκοβε, αλλά δεν δήλωνε αποδείξεις ύψους 852.000 ευρώ

Στην “τσιμπίδα” της ΑΑΔΕ πιάστηκε ένα κατάστημα σούπερ μάρκετ  γνωστής αλυσίδας στην Σπάρτη που δεν δήλωνε αποδείξεις ύψους 852.000 ευρώ. Αυτό αποκαλύφθηκε μέσω της εφαρμογής  της ΑΑΔΕ” appodixi” .

Αναλυτικά:

Οι “ράμπο”  της ΑΑΔΕ μόλις έλαβαν σήμα από την Appodixi έκαναν έλεγχο στα φορολογικά στοιχεία και τις κινήσεις της επιχείρησης και διαπίστωσαν τα εξής:

Το κατάστημα είχε 4 ταμειακές μηχανές, από τις οποίες μόνον οι δυο διαβίβαζαν δεδομένα αποδείξεων στην ΑΑΔΕ. Από τις άλλες δυο ταμειακές μηχανές  τους τελευταίους 12 μήνες -από τον Νοέμβριο του 2022 έως και τις 23 Νοεμβρίου της φετινής χρονιάς, το συγκεκριμένο κατάστημα είχε κόψει, αλλά δεν είχε διαβιβάσει -δηλαδή, δεν είχε δηλώσει- στην ΑΑΔΕ 116.200 αποδείξεις.
Tο σούπερ μάρκετ δεν διαβίβασε τζίρο 852.000 ευρώ, συν ΦΠΑ 127.000 ευρώ.

Στο κατάστημα επιβλήθηκε ποινή «λουκέτου» για 48 ώρες και πρόστιμο 63.500 ευρώ για τη μη διαβίβαση των αποδείξεων, ενώ έχει ήδη αρχίσει έλεγχος, τόσο στους προηγούμενους μήνες και χρήσεις για το συγκεκριμένο κατάστημα, όσο και στο σύνολο του δικτύου της αλυσίδας.

ΠΗΓΗ: Enikos.gr

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos