Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Στο φουλ για να ολοκληρωθεί ο άξονας Πάτρα-Πύργος (+video)

Olympia Odos New

Τη δυνατότητα να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι, την εντυπωσιακή εξέλιξη των έργων στον οδικό άξονα Πάτρα – Πύργος, που αναμένεται να αγγίξει το 80% έως το τέλος του έτους, είχαν οι αρμόδιοι Υφυπουργοί, Χριστίνα Αλεξοπούλου και Νίκος Ταχιάος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το iliakanea.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πολιτική ηγεσία, συνοδευόμενη από κλιμάκιο υπηρεσιακών υπαλλήλων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, επισκέφθηκε τα τρία εργοτάξια του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος, όπου και ξεναγήθηκε από εκπροσώπους της παραχωρησιούχου εταιρείας ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. και των μελών ΑΒΑΞ Α.Ε., ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. και ΤΕΡΝΑ Α.Ε της κατασκευαστικής κοινοπραξίας, οι οποίοι τους ενημέρωσαν αναλυτικά για την εξέλιξη του έργου.

Νωρίτερα οι δύο Υφυπουργοί επισκέφθηκαν τα Καλάβρυτα, όπου συνάντησαν τον Δήμαρχο, Αθανάσιο Παπαδόπουλο και συζήτησαν μαζί του για τον οδικό άξονα Πούντα- Καλάβρυτα για τον οποίον ο δεύτερος τους παρέδωσε τον φάκελο των υφισταμένων μελετών ωρίμανσης, ενώ έκαναν και αυτοψία στην περιοχή.

Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου δήλωσε:

«Η Αχαΐα και ολόκληρη η Ελλάδα έχουν μετατραπεί σε ένα μεγάλο εργοτάξιο και βρίσκονται σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης.

την νέα εθνική οδό Πατρών-Πύργου, οι εργασίες έχουν ήδη υλοποιηθεί σε ποσοστό άνω του 40% και αναμένεται η παράδοση στην κυκλοφορία εντός του 2025. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, το οποίο θα δώσει άλλη πνοή στη Δυτική Ελλάδα, θα αναβαθμίσει τις μεταφορές και θα αυξήσει σημαντικά την οδική ασφάλεια. Παρακολουθώντας το να ολοκληρώνεται αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανη, καθώς ανήκω σε εκείνους που, από την πρώτη στιγμή, αγωνίστηκαν για την επανέναρξή του με τον σωστό τρόπο, ενώ κινδύνευε να ακυρωθεί από την ολιγωρία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τις γνωστές πλέον μεθοδεύσεις που είχαν ακολουθηθεί».

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την εξέλιξη του οδικού άξονα Πάτρα- Πύργος. Αυτή τη στιγμή, η πρόοδος των εργασιών αγγίζει το 42% και μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να ξεπεράσει το 80%. Το έργο προχωράει πολύ γρήγορα και εκτιμούμε ότι η συνολική διάρκεια των εργασιών θα είναι 40 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς θα έχει ολοκληρωθεί και οι ταξιδιώτες θα μπορούν να απολαύσουν τα οφέλη του.

Ο άξονας μετρά 74,8 χλμ. συνολικά, εκ των οποίων μόνο τα 13 χλμ. αφορούν σε βελτιώσεις της υφιστάμενης Εθνικής Οδού ενώ τα υπόλοιπα κατασκευάζονται σε νέα χάραξη. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο υψηλών προδιαγραφών που θα βελτιστοποιεί την οδική ασφάλεια και θα μειώνει το χρόνο μετακίνησης, διευκολύνοντας παράλληλα και τις τοπικές κοινότητες.

Το έργο αυτό πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό και στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας, που έλυσε τον γόρδιο δεσμό ενός διαφαινόμενου αδιεξόδου, στην Ολυμπία Οδός Α.Ε. που το τρέχει και στις τρεις κατασκευαστικές εταιρίες που το εκτελούν με ταχύτητα. Είχαμε την ευκαιρία, στο πλαίσιο των συναντήσεων αυτών, να συζητήσουμε και για την εκκρεμότητα της επέκτασης Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, για την δρομολόγηση της οποίας εργαζόμαστε εντατικά.

Ένα ακόμα πολύ χρήσιμο έργο για την περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου είναι και ο οδικός άξονας Πούντας- Καλαβρύτων. Με τη συνάδελφο Χριστίνα Αλεξοπούλου, επισκεφθήκαμε τον Δήμαρχο Καλαβρύτων για να συζητήσουμε για αυτόν και να τον εντάξουμε σε τροχιά υλοποίησης».

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds