Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ Πύργου ως κίνηση διαμαρτυρίας χθες οι αγρότες της ΟΑΣΗ

oasi opekepe

Τη δυσαρέσκειά τους για τη μεγάλη μείωση των αγροτικών επιδοτήσεων εξέφρασαν χθες το πρωί οι αγρότες της Ηλείας με παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στον Πύργο, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει.

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ) επέδωσε ψήφισμα με το πλαίσιο των αιτημάτων του αγροτικού κόσμου, τονίζοντας ότι με αυτήν την πολιτική οι παραγωγοί ουσιαστικά εκδιώχνονται από τη γη τους.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ, Θανάσης Βομπίρης, φέτος οι γεωργικές ενισχύσεις που καταβλήθηκαν, μειώθηκαν κατά περίπου 50%, και πρόσθεσε ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, αρχής γενομένης από αύριο το πρωί με συγκέντρωση στον κόμβο Αγίου Γεωργίου στον Πύργο.

«Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που έχουμε εξαγγείλει πανελλαδικά, σήμερα ήρθαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ να αναδείξουμε το ζήτημα της εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που πετάει σιγά σιγά τους αγρότες έξω, με το να τους μειώνει τις επιδοτήσεις κατά 50%. Καταργήθηκε το πρασίνισμα, μιλάνε για οικολογικά σχήματα και… πράσινα άλογα. Στην ουσία, οι αγρότες έχουν πάρει κάτω από το μισό της επιδότησης φέτος. Για αυτό ακριβώς έχουμε έρθει εδώ σήμερα, σε πρώτη φάση, να αναδείξουμε και να μας εξηγήσουν οι υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ γιατί γίνονται όλα αυτά», τόνισε.

Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή κινητοποίηση, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 10:30 το πρωί στον κόμβο Αγίου Γεωργίου στον Πύργο, ενώ για τους αγρότες της Αμαλιάδας και του Κάμπου έχει προγραμματιστεί προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί στο κόμβο της Μαραθιάς και στη συνέχεια μετάβαση στον Πύργο.

Επιπλέον, ο κ. Βομπίρης άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης για την επίδοση κλητηρίων για δίκες αγροτών από προηγούμενες κινητοποιήσεις, κάνοντας λόγο για απόπειρα τρομοκράτησης.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

happyday0324

This will close in 20 seconds