Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
viber image 2023 12 03 13 22 21 358
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk

ΣΤΟΠ σε αγώνες σκι στη λίμνη Καϊάφα… μετά από καταγγελία

ski limni

«Φρένο» σε αγώνες σκι στη λίμνη Καϊάφα, μετά από καταγγελία της ΟΙΚΙΠΑ

Σε αναφορά-καταγγελία προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προχώρησε η Οικολογική Κίνηση Πάτρας, με αφορμή την πρόσφατη αδειοδότηση διεξαγωγής αγώνων σκι στην προστατευόμενη περιοχή της Λίμνης Καϊάφα.

Σύμφωνα με την ΟΙΚΙΠΑ, «η άδεια ήταν καταφανώς παράνομη και εκδόθηκε -για δεύτερη χρονιά- παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις της ισχύουσας Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, με τη συνδρομή του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Aλλαγής, του οποίου οι αρχικές τεκμηριωμένες αρνητικές γνωμοδοτήσεις του, τον Οκτώβριο, αντικαταστάθηκαν από νέες σύμφωνες, ατεκμηρίωτες και ασαφείς».

Αναφορά γίνεται και στην αρμόδια Διεύθυνση Ανάπτυξης Ηλείας, ότι δηλαδή «δεν τήρησε τους νόμους της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και τους όρους της ισχύουσας απόφασης, εκδίδοντας άδειες για δραστηριότητες στην επίμαχη περιοχή Καϊάφα, κατά παράβαση.

Καταλήγοντας, στην αναφορά η οποία κοινοποιήθηκε και στους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, η ΟΙΚΙΠΑ σημειώνει: «Λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη αξία του προστατευόμενου μέρους, ισχύοντα διατάγματα και αποφάσεις και η μη τήρησή τους από τη Διοίκηση μπορεί να το εκθέσει σε σημαντικό περιβαλλοντικό κίνδυνο και υποβάθμιση».

ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

GIANNIKOPOULOS ELAIOTRIBIO 2X5 copy(1)

This will close in 20 seconds