Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

ΣΤΟΠ σε αγώνες σκι στη λίμνη Καϊάφα… μετά από καταγγελία

ski limni

«Φρένο» σε αγώνες σκι στη λίμνη Καϊάφα, μετά από καταγγελία της ΟΙΚΙΠΑ

Σε αναφορά-καταγγελία προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προχώρησε η Οικολογική Κίνηση Πάτρας, με αφορμή την πρόσφατη αδειοδότηση διεξαγωγής αγώνων σκι στην προστατευόμενη περιοχή της Λίμνης Καϊάφα.

Σύμφωνα με την ΟΙΚΙΠΑ, «η άδεια ήταν καταφανώς παράνομη και εκδόθηκε -για δεύτερη χρονιά- παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις της ισχύουσας Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, με τη συνδρομή του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Aλλαγής, του οποίου οι αρχικές τεκμηριωμένες αρνητικές γνωμοδοτήσεις του, τον Οκτώβριο, αντικαταστάθηκαν από νέες σύμφωνες, ατεκμηρίωτες και ασαφείς».

Αναφορά γίνεται και στην αρμόδια Διεύθυνση Ανάπτυξης Ηλείας, ότι δηλαδή «δεν τήρησε τους νόμους της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και τους όρους της ισχύουσας απόφασης, εκδίδοντας άδειες για δραστηριότητες στην επίμαχη περιοχή Καϊάφα, κατά παράβαση.

Καταλήγοντας, στην αναφορά η οποία κοινοποιήθηκε και στους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, η ΟΙΚΙΠΑ σημειώνει: «Λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη αξία του προστατευόμενου μέρους, ισχύοντα διατάγματα και αποφάσεις και η μη τήρησή τους από τη Διοίκηση μπορεί να το εκθέσει σε σημαντικό περιβαλλοντικό κίνδυνο και υποβάθμιση».

ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

studiotselepiphotoidtautototes

Το φωτογραφείο είναι έτοιμο να σας εξυπηρετήσει σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές όσον αφορά την έκδοση της νέας ταυτότητας

This will close in 20 seconds