Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Συγκρότηση των ειδικών εκλογικών συνεργείων.

sylypalnomarxiailias2

αρόλο ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμη η ΚΥΑ για τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά εκλογικό συνεργείο και κατά επέκταση ούτε η απόφαση  του Αντιπεριφερειάρχη με τους συμμετέχοντες, και προκειμένου να ολοκληρωθεί  η προετοιμασία και η διεξαγωγή των Ευρωπαϊκών Εκλογών  της 9ης Ιουνίου 2024 ομαλά, επαναλαμβάνουμε το πάγιο αίτημά μας για τον τρόπο  επιλογής των υπαλλήλων της Π.Ε. Ηλείας στη συγκρότηση των ειδικών εκλογικών συνεργείων.

Θεωρούμε ότι η επιλογή των υπαλλήλων της Π.Ε. Ηλείας στη συγκρότηση των ειδικών εκλογικών συνεργείων θα πρέπει να γίνεται με κλήρωση από κατάλογο, στον οποίο θα έχει την δυνατότητα να συμμετέχει το σύνολο των υπαλλήλων. Από αυτή την διαδικασία  θα πρέπει να εξαιρούνται:

1.         Αυτοί που λόγω της συγκεκριμένης υπηρεσιακής τους ιδιότητας (ex officio) κρίνονται αυστηρά  απαραίτητοι, εξ’ αιτίας της θέσης και των καθηκόντων τους για τη διενέργεια της εκλογικής διαδικασίας.

2.         Αυτοί που συμμετείχαν στις πρόσφατες εκλογές και η συμμετοχή τους δεν προβλεπόταν από τη θέση και τα καθήκοντά τους.

3.         Αυτοί με θέσεις αυξημένης ευθύνης (διευθυντές).

4.         Όσοι υπάλληλοι δεν  επιθυμούν την συμμετοχή τους.

Κάθε υπάλληλος που θα επιλεγεί για εκλογικό συνεργείο θα πρέπει να εξαιρείται από τον ενιαίο κατάλογο στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και μέχρι αυτός να εξαντληθεί, ενώ θα προστίθενται και νέοι κάθε φορά υπάλληλοι.

Επίσης θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την ομόφωνη απόφασή του ΔΣ του Συλλόγου,  ότι στη διαδικασία της κλήρωσης δε θα συμμετέχουν τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου.  

Σε συνέχεια των ανωτέρων σας καλούμε να αναλάβετε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για ένα δίκαιο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο επιλογής των συναδέλφων στα εκλογικά συνεργεία.

Για το Δ.Σ.

Δείτε εδώ το έγγραφο του Συλλόγου για την Συγκρότηση των Ειδικών Εκλογικών Συνεργείων

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 06 17 09 55 56 284 οδειο24

This will close in 20 seconds