Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΝΑΚΗ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΝΑΚΗ

Στην τελική ευθεία για

τις εκκρεμείς συντάξεις

-Ασφαλιστικό και στέγαση ΙΕΚ Δ.ΥΠ.Α. στην ατζέντα της συνάντησης

Η επιτάχυνση των διαδικασιών για την απόδοση των τελευταίων, λίγων, εκκρεμών συντάξεων στους δικαιούχους, αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο συζήτησης στην συνάντηση που είχε ο βουλευτής του νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνι Γεωργιάδη, με την συμμετοχή και του αρμόδιου Υφυπουργού Βασίλη Σπανάκη.

Τόσο με τη νυν ηγεσία του Υπουργείου, όσο και με την προηγούμενη, ο κ. Νικολακόπουλος βρίσκεται σε στενή συνεργασίας για το θέμα της απονομής συντάξεων, με τα αποτελέσματα των τελευταίων ετών να κρίνονται κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά, καθώς οι παρεμβάσεις που έγιναν επί της διαδικασίας, απεγκλώβισαν από το στάδιο της αναμονής αιτήματα που είχαν μείνει επί σειρά ετών στα συρτάρια.

«Έχουν γίνει πολλά και σημαντικά βήματα και βρισκόμαστε στο σημείο, όπως συζήτησα με τον αρμόδιο Υπουργό, να είναι πλέον μικρός αριθμός παλαιών αιτήσεων για την χορήγηση σύνταξη. Σε αυτή την κατεύθυνση ζήτησα από τον Υπουργό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να αντιμετωπιστούν τα τυχόν προβλήματα που έχουν ανακύψει, έτσι ώστε σύντομα να αποτελέσει παρελθόν το θέμα των εκκρεμών συντάξεων» ανέφερε ο κ. Νικολακόπουλος, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις καινοτόμες δράσεις που έχουν υιοθετηθεί και την εφαρμογή των νέων ψηφιακών εργαλείων στην απονομή συντάξεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Υπουργός στο θέμα των επικουρικών συντάξεων, καθώς όπως είπε έχει εκκαθαριστεί σχεδόν το σύνολο των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων και το σύνολο σχεδόν των εφάπαξ του Δημοσίου Τομέα. Έχει συντμηθεί ο χρόνος έκδοσης των συντάξεων Δημοσίου Τομέα έπειτα από την ενεργοποίηση του e-ΔΑΥΚ.

Υιοθετήθηκαν και προτάσεις του βουλευτή

Στο προσκήνιο και το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο , το οποίο περιλαμβάνει αρκετές από τις προτάσεις που είχε κάνει ο κ. Νικολακόπουλος, με παρεμβάσεις του στα αρμόδια Υπουργεία και τους Οργανισμούς.

Σε παλαιότερη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΕΦΚΑ Παναγιώτη Δουφεξή, είχε αναδειχθεί το θέμα της απονομής συντάξεων και η επιτάχυνση των διαδικασιών και είχε τεθεί η ανάγκη μείωσης του χρόνου με τον οποίο θα γίνεται η παραγραφή παλαιών οφειλών προς τον ΕΦΚΑ και η αύξηση των δόσεων για την αποπληρωμή ρυθμισμένων ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και η δυνατότητα συνταξιοδότησης για τους οφειλέτες ασφαλισμένους.

Επιπλέον παρεμβάσεις είχε ζητήσει ο κ. Νικολακόπουλος και από τον πρώην Υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, ειδικά για την μείωση του χρόνου παραγραφής παλαιών οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και ρύθμιση για την αύξηση των δόσεων για την καταβολή οφειλών και προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Μεταξύ των παρεμβάσεων, η ενθάρρυνση της νόμιμης απασχόλησης συνταξιούχων με την κατάργηση της περικοπής του 30% της σύνταξης του εργαζόμενου συνταξιούχου και τη θέσπιση μη ανταποδοτικού πόρου, η δυνατότητα  συνταξιοδότησης μη μισθωτών με ληξιπρόθεσμες οφειλές ασφαλιστικών εισφορών στον e-ΕΦΚΑ έως 30.000 ευρώ που ισχύει σήμερα (έως 10.000 ευρώ για αγρότες από 6.000 ευρώ που ισχύει σήμερα), με αυστηρά κριτήρια διαπίστωσης πραγματικής αδυναμίας πληρωμής, η έκτακτη ενίσχυση των συνταξιούχων με προσωπική διαφορά, η ανάπτυξη του δεύτερου προαιρετικού πυλώνα ασφάλισης –δηλαδή, η ενιαιοποίηση των προϋποθέσεων θεμελίωσης επικουρικής σύνταξης και η επιτάχυνση της απονομής των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων, η επέκταση του επιδόματος μητρότητας της ΔΥΠΑ για 9 μήνες και στις μη μισθωτές (αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες) μητέρες, η καθιέρωση προπληρωμένης κάρτας για την καταβολή της πλειοψηφίας των επιδομάτων της ΔΥΠΑ και του ΟΠΕΚΑ.

Λύση για τη στέγαση

Ο κ. Νικολακόπουλος, κατά την διάρκεια της συνάντησης, έθεσε και το θέμα της στέγασης ΕΠΑΣ Μαθητείας Πύργου και ΙΕΚ Δ.ΥΠ.Α., μετά τα κτιριακά προβλήματα που εντοπίστηκαν κατά την εκτέλεση του έργου ενεργειακής και λειτουργικής αναβάθμισης του κτιριακού συγκροτήματος του ΟΑΕΔ της ΕΠΑΣ Πύργου.

Το κυρίαρχο ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι η εξεύρεση χώρου για την στέγαση και λειτουργία και των εργαστηρίων και ο κ. Νικολακόπουλος ζήτησε να βρεθεί λύση με την διάθεση χώρου εντός του νομού Ηλείας. Ενημερώθηκε δε από τον Υπουργό για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, ζήτησε από τον Υπουργό, όταν ολοκληρωθεί η μελέτη και εφόσον προκύψει ότι απαιτείται επισκευή του κτιρίου, να εξευρεθεί άμεσα η χρηματοδότηση και να προχωρήσουν οι εργασίες αποκατάστασης.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos