Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Μιχάλης Κατρίνης: «Η κοινωνική ατζέντα του ΠΑΣΟΚ βάση για ευρύτερες συγκλίσεις»

mixalis katrinis vouli

Μιλώντας στο Real FM και απαντώντας στην ερώτηση κατά πόσο το ΠΑΣΟΚ αποτελεί  πραγματική εναλλακτική πρόταση ή ασκεί αντιπολίτευση στην κυβέρνηση με την προσδοκία του ”ώριμου φρούτου’’, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης τόνισε:

Το ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα έχει αναλάβει πρωτοβουλίες μέσα από τις οποίες αναδεικνύονται οι θέσεις και οι προγραμματικές του προτάσεις για την υγεία, την ακρίβεια, το στεγαστικό, την παιδεία, την αγροτική πολιτική. Όπως επίσης και για το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης , μέσα από το οποίο πλήττονται οριζόντια όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι.

Αυτά είναι για μας ζητήματα πρώτης γραμμής και τα αναδεικνύουμε διαρκώς, εντός και εκτός Βουλής.

Ταυτόχρονα αποδεικνύεται ότι το ΠΑΣΟΚ δεν περιμένει να ‘’εισπράξει’’ οφέλη από τα εσωτερικά προβλήματα των άλλων πολιτικών χώρων, ούτε βεβαίως περιμένουμε να φθαρεί από μόνη της  η κυβέρνηση.

Καταθέτουμε συγκεκριμένες και ουσιαστικές προτάσεις, συνομιλούμε  με επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς που αυτή τη στιγμή πλήττονται από την πολιτική του κ. Μητσοτάκη, με στόχο να διαμορφώσουμε μια αξιόπιστη και εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

 Ο στόχος μας είναι μέσα από τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων για ευρείες κοινωνικές συγκλίσεις να δημιουργήσουμε μια νικηφόρα προοπτική, που θα εκφραστεί με υψηλά ποσοστά.

Σχετικά με μια  μελλοντική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε σε κοινοβουλευτικό είτε σε εκλογικό επίπεδο, ο Βουλευτής Ηλείας δήλωσε:

Είναι εντελώς διαφορετικό να υπάρχει μια συζήτηση πάνω σε κοινοβουλευτικά ζητήματα, στα οποία μπορεί να βρεθεί κοινός βηματισμός και εντελώς διαφορετική περίπτωση   μια κοινή κάθοδος στις ερχόμενες εκλογές.

Το ΠΑΣΟΚ έχει  αυτόνομη πορεία , αυτό είναι ξεκάθαρο.

 Όμως, επειδή έχει μάθει να ακούει και να μεταφράζει τα μηνύματα της κοινωνίας, είναι υπέρ των συγκλίσεων με κοινωνικές δυνάμεις που κινούνται στον προοδευτικό χώρο..

Αυτό φάνηκε και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου στελέχη μας επιδίωξαν να συσπειρώσουν και να εκπροσωπήσουν ευρύτερες δυνάμεις με επιτυχή αποτελέσματα, όπως στην περίπτωση του δήμου Αθηναίων.

Το γεγονός αυτό δείχνει το δρόμο.

Ο στόχος μας είναι, οι  κοινωνικές δυνάμεις που ανήκουν στον ευρύτερο  προοδευτικό χώρο να γίνουν συνομιλητές και συνδιαμορφωτές των θέσεων του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να διευρύνουμε την εκλογική μας επιρροή στις  ευρωεκλογές .

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds