Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Συνάντηση Δημάρχου Ζαχάρως, κ.  Κώστα Μητροπούλου, με τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι- Σπυρίδωνα Γεωργιάδη.

mitr adonis

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε, σήμερα Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, η  συνάντηση του Δημάρχου Ζαχάρως, κ.  Κώστα Μητροπούλου, με τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι- Σπυρίδωνα Γεωργιάδη.

Κυριότερο θέμα αυτής της συζήτησης υπήρξε η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως, όπως και η κάλυψη των κενών θέσεων στα Αγροτικά Ιατρεία, Ζαχάρως και Φιγαλείας.

Πιο συγκεκριμένα, Δήμαρχος, Κώστας Μητρόπουλος, αιτήθηκε τον πλήρη χαρακτηρισμό του εν λόγω Κέντρου Υγείας, ως ορεινού, και την ένταξη του στο πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας, με το οποίο διασυνδέονται τα Κέντρα Υγείας με Ιατρικές Πανεπιστημιακές Σχολές. Το αναμενόμενο αποτέλεσμα αυτής της διασύνδεσης θα είναι η αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως, καθώς θα υποστηρίζεται λειτουργικά τόσο με εκπαιδευόμενους ιατρούς αλλά και με αντίστοιχους Πανεπιστημιακούς, υψηλού κύρους. 

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως τόνισε τη διάθεση τού Δήμου να συνδράμει έμπρακτα αυτό το εγχείρημα, καλύπτοντας τη στέγαση των αγροτικών ιατρών, ένα θέμα που τακτικά απασχολεί αυτόν τον επαγγελματικό κλάδο.

Η ανταπόκριση τού Υπουργού Υγείας υπήρξε άμεση και θετική στα παραπάνω αιτήματα, ενώ στο προσεχές χρονικό διάστημα ο Δήμος Ζαχάρως θα εκπονήσει τον πλήρη οδικό χάρτη για την πραγματοποίηση αυτού του καίριου, για τους κατοίκους του Δήμου Ζαχάρως, εγχειρήματος. 

mitr adonis

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 02 23 12 35 38 848

This will close in 20 seconds