Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι αποχωρήσεις δεν θα φτάσουν ούτε τα 3.000 μέλη» – Συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία

syriza synedrio epitropi

«Το Συνέδριο πρέπει να γίνει στην ώρα του», ήταν το μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη σύμφωνα με πληροφορίες στη Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη.

Για το θέμα των αποχωρήσεων η Γραμματέας και ο Αναπληρωτής Γραμματέας του κόμματος ανέφεραν ότι «οι αποχωρήσεις δεν θα υπερβούν τα 3.000 μέλη», ενώ στις Νομαρχιακές Επιτροπές φαίνεται ότι στην συντριπτική πλειονότητά τους δεν υπάρχουν κατά μέσο όρο πάνω από 5 αποχωρήσεις.

«Συντροφικότητα, αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα, αποτελεσματικότητα», ανέφεραν οι ίδιες πηγές μεταφέροντας το κλίμα από τη συνεδρίαση, όπως αποτυπώθηκε στις τοποθετήσεις του προέδρου του κόμματος και των μελών της ΠΓ. Συμπλήρωναν ότι «πρώτος μεταξύ ίσων», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άνοιξε τις εργασίες της ΠΓ χαρακτηρίζοντας την σημερινή συνεδρίαση περισσότερο ως ανοιχτή συζήτηση ενός άτυπου πολιτικού κέντρου, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν προσωπικές συναντήσεις με τα μέλη για τις χρεώσεις τους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι γίνονται πολύ τακτικές συνεδριάσεις του κομματικού οργάνου, και αυτό είναι η επιλογή της ηγεσίας αλλά και η απάντηση στις επικρίσεις που το προηγούμενο διάστημα δέχτηκε ο κ. Κασσελάκης περί υποβάθμισης των κομματικών οργάνων.

Στη συνεδρίαση τέθηκαν και ζητήματα που θα αφορούν το χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου και η διοργάνωση των περιφερειακών συνεδρίων που θα προηγηθούν.

Οι «11» σχεδιάζουν τα επόμενα βήματά τους

H εξωστρέφεια αποτελεί τη βασική προτεραιότητα της Κουμουνδούρου με το βάρος να πέφτει στα προβλήματα της ακρίβειας, της στέγης και της υγείας και στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τους νοσοκομειακούς γιατρούς προτάσσοντας την ανάγκη προσλήψεων και στήριξης σε επίπεδο υποδομών

Την ίδια ώρα οι «11» ανεξάρτητοι βουλευτές σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα τους και στις αρχές της ερχόμενης βδομάδας, σε ειδική εκδήλωση, θα αποκαλυφθεί το όνομα της υπό συγκρότησης Κ.Ο. που όλα δείχνουν ότι θα μετεξελιχθεί σε κόμμα και θα κατέβει στις ευρωεκλογές.

Το βράδυ της Τρίτης οι «11» μετά από σύσκεψη σε γραφεία στα Εξάρχεια αποφάσισαν τη συγκρότηση νέας Κ.Ο η πρεμιέρα της οποίας τοποθετείται κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού τις επόμενες μέρες.

Το προεδρείο είναι:

Πρόεδρος ΚΟ Αλέξης Χαρίτσης

Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι: Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νάσος Ηλιόπουλος

Γραμματέας Κ.Ο. Πέτη Πέρκα

ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 02 23 12 35 38 848

This will close in 20 seconds