Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Θετικά μηνύματα για τον αερολιμένα Αράξου, αύξηση 15% στις αφίξεις επισκεπτών από τη Ρουμανία

araxos aerodromio toyristes

Θετικά είναι τα μηνύματα για την εξέλιξη της θερινής τουριστικής κίνησης στον αερολιμένα Αράξου, καθώς αναμένεται αύξηση 15% στις αφίξεις επισκεπτών από τη Ρουμανία, με τις περισσότερες κρατήσεις να αφορούν τις Π.Ε. Αχαΐας και Ηλείας.  

Επιπλέον, αύξηση κατά 5% αναμένεται στις αφίξεις επισκεπτών από την Τσεχία, ενώ παράλληλα αυξητική ροή τουριστών καταγράφεται από τη Λιθουανία και τη Λετονία.

Τα παραπάνω συνάδουν με τα στοιχεία της αυξημένης επιβατικής κίνησης, κατά 130%  σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τις καταχωρημένες κρατήσεις του αερολιμένα του Αράξου.

Σχετικά με την αύξηση των αφίξεων στο αεροδρόμιο του Αράξου, αλλά και ειδικότερα σε σχέση με την αυξημένη επισκεψιμότητα από τη Ρουμανία, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ανέφερε τα εξής:

«Η αύξηση των αφίξεων, ειδικά από τη Ρουμανία, αποτελεί το επιστέγασμα των συντονισμένων ενεργειών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας τα τελευταία χρόνια. Η ανελλιπής δυναμική μας παρουσία στη διεθνή έκθεση τουρισμού TTRROMEXPO μέσω συμμετοχής στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ και οι εξειδικευμένες δράσεις που έχουμε πραγματοποιήσει, όπως αυτή των ταξιδιών εξοικείωσης με Ρουμάνους δημοσιογράφους και influencers,  έχουν αποφέρει καρπούς που είναι πλέον ορατοί. Στο παραπάνω πλαίσιο, οι συνέργειες που έχουν διαμορφωθεί με τον Ε.Ο.Τ., τον αερολιμένα του Αράξου και τις Μητροπόλεις της Περιφέρεια, φέρουν πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα.  Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την ανάδειξη της ταυτότητας της Ολυμπιακής Γης, ως προορισμός που είναι προσιτός και συνδυάζει ποικίλες μορφές τουριστικών προϊόντων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους».

sakellaropoulospde

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

This will close in 20 seconds