Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Το 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας στην Αρχαία Ολυμπία, στα πλαίσια Προγράμματος Εκπαίδευσης σε θέματα Ολυμπισμού , Ολυμπιακών Αξιών και Ολυμπιακών Αγώνων 

image 23 33

Στα πλαίσια του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υ.ΠΑΙ.Θ. και Αθλητισμού και της Δ.Ο.Α., πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Δ.Ο.Α. στην Αρχαία Ολυμπία από τις 11/3 έως τις 13/3, το πρώτο τριήμερο εκπαιδευτικών επισκέψεων μαθητών και μαθητριών Γυμνασίων του Ν. Ηλείας. Το 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας συμμετείχε σε αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα με 12 μαθητές και μαθήτριες και συνοδούς την κ. Καρύδη Γεωργία ΠΕ11 και την κ. Ανδρέου Αικατερίνη ΠΕ08.

Η βασική φιλοσοφία του προγράμματος στηρίζεται στις αρχές του Ολυμπισμού, της Ολυμπιακής Παιδαγωγικής και της Αθλητικής Παράδοσης. Μέσω αυτών των αρχών, επιδιώκεται η απόκτηση γνώσεων, αξιών, κινήτρων, ενδιαφερόντων και δεξιοτήτων, λαμβάνοντας υπόψη στοιχεία του σύγχρονου πολιτισμού και της σημερινής πραγματικότητας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής, οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν μέσω παρουσιάσεων και διαλόγου για θέματα Ολυμπισμού, Ολυμπιακών Αξιών και Ολυμπιακών Αγώνων, αρχικά από τον κ. Γκάγγα, καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, τον ασημένιο Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 κ. Δημήτρη  Μούγιο  και την Υπεύθυνη του Προγράμματος κ. Ντενίζ  Παναγοπούλου. Επίσης συμμετείχαν σε ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες ενώ ξεναγήθηκαν στον Αρχαιολογικό Χώρο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Κατά  την τριήμερη παραμονή τους στις καταπληκτικές εγκαταστάσεις της Δ.Ο.Α., οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με μαθητές/τριες από άλλα σχολεία, πάνω σε θέματα Ολυμπιακής Παιδείας και Θετικής Αθλητικής Συμπεριφοράς. Τα αποτελέσματα αυτών των συνεργασιών αποτυπώθηκαν σε κείμενα και καρτέλες και παρουσιάστηκαν κατά ομάδες σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Μετά την ολοκλήρωση του τριήμερου Εκπαιδευτικού Προγράμματος, οι μαθητές και οι μαθήτριες καθώς επίσης και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί, έλαβαν αντίστοιχη Βεβαίωση Παρακολούθησης, από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και επέστρεψαν στη σχολική κοινότητα πιο πλούσιοι σε γνώσεις, αξίες, δεξιότητες, κά.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

like us on facebook logo iliakanea

This will close in 20 seconds