Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου στον κόσμο των λαϊκών παραμυθιών

sdepyrgoy23
  • Στη μαγεία των λαϊκών παραμυθιών μυήθηκαν οι εκπαιδευόμενοι και οιεκπαιδευόμενες του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρία Πύργου την Τρίτη 6/12 τοαπόγευμα, όταν στο σχολείο τους πραγματοποιήθηκε από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για ΠαιδιΑ και Νέους
  • εργαστήριο
  • με
  • τίτλο «Το σινεμά πριν από το σινεμά:Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών».
sdepyrgoy23
  • Εμψυχωτέςτουεργαστηρίουήταν ηγνωστή αφηγήτρια παραμυθιώνκ. Αγνή Στρουμπούληκαι ο μουσικόςκ.Σταύρος Παργινός με το βιολοντσέλο του.Ηκ.ΑγνήΣτρουμπούλη,ηΠαραμυθαρού,όπωςσυστήθηκε,μετηναπαράμιλλητέχνητης, συνοδευόμενη και από την εμπνευσμένημουσική του βιολοντσέλου,αφηγήθηκε ελληνικά και ξένα παραμύθια της προφορικής παράδοσης, άλλοτεδραματικάκιάλλοτεαστεία.Οτόποςπουριζώνουνταλόγια,ηΜερμήγκωπουπαντρεύτηκε τον καλλίφωνο ποντικό, ο Δέντρος που ξεριζώθηκε από την αλήθεια, ηβασιλοπούλα της οποίαςηαγάπη ήτανσαν το αλάτικαιάλλα ζωντάνεψανστηφαντασία και την ψυχή των εκπαιδευόμενων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίαςπροκαλώντας συγκίνηση αλλά και γέλιο. Ολοι/ες απόλαυσαν τοεργαστήριοπαρασυρμένοι/ες στονπαραμυθικό κόσμοπου με γνώση και συναίσθημα έπλασε η αφηγήτρια. Εκτός από τα ευφρόσυνασυναισθήματα που ένιωσαν, οι εκπαιδευόμενοι/ες προβληματίστηκαν καισυζήτησαν για τα μηνύματα κάποιων παραμυθιών και, χάρη στο εργαστήριο,συνειδητοποίησαν την αξία των λαϊκών παραμυθιών αλλά και τη συμβολή τουΦεστιβάλ Ολυμπίας στην επαφή των σχολείων με διάφορες μορφές τέχνης.Το ΣχολείοΔεύτερης Ευκαιρίας είναιΔημόσιο Σχολείο,και ηφοίτηση είναι ΔΩΡΕΑΝγια τους «ενήλικες μαθητές»του. Δίνειμια ΔεύτερηΕυκαιρία στημόρφωση, μέσααπό τοευέλικτο καιανοικτό πρόγραμμα σπουδών του, που προσαρμόζεται στιςανάγκες και τα ενδιαφέροντα των εκπαιδευόμενων. Τα σχολείαδεύτερηςευκαιρίαςείναιδωρεάνκαινοτόμασχολείαενηλίκων, με ευρωπαϊκή διάσταση ενάντια στηνκαταπολέμηση του κοινωνικούαποκλεισμού. Στόχο έχουνναξεπεράσουν οι ενήλικες εκπαιδευόμενοι τα προσωπικά τουςεμπόδια, να ενισχύσουν την προσωπικότητα τους και τηναυτοεκτίμησητους και να αποκτήσουνβασικές γνώσεις καιδεξιότητες ώστε να ενταχθούν ξανά ενεργά στην αγοράεργασίας αλλά και στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
  • ΣτοτέλοςτηςφοίτησηςχορηγείταιΑπολυτήριοισότιμομε Γυμνασίου.ΜοναδικήπροϋπόθεσηγιαναφοιτήσεικάποιοςσταΣΔΕείναινα έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Τοπρόγραμμα σπουδών, διαφέρει από αυτό του τυπικούΓυμνασίου καθώς διαρκεί 2 έτη, δεν υπάρχουν βιβλία καιεξετάσεις καθώς βασίζεται στην ευέλικτη η μέθοδος τωνμαθημάτων – γραμματισμών. Τα μαθήματα γίνονται με τηνβοήθεια σημειώσεων και φυλλαδίων που ετοιμάζει τοεκπαιδευτικό προσωπικό και παρέχετε δωρεάν στουςεκπαιδευόμενους.Όλεςοιεργασίες–μελέτηπραγματοποιείτεστηντάξηχωρίςναεπιβαρύνονταιμεεπιπλέονδιάβασμαοιεκπαιδευόμενοι στο σπίτι. Τα μαθήματα – γραμματισμοί που διδάσκονται είναι :• Ελληνική Γλώσσα• Μαθηματικά• Αγγλικά• Πληροφορική• Φυσικές Επιστήμες• Περιβαλλοντική Εκπαίδευση • Κοινωνική Εκπαίδευση• Αισθητική – Πολιτισμική Αγωγή• Διαθεματικά Σχέδια Δράσης • Παροχή Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης για κάλυψη κενών –αδυναμιών που πιθανών έχει ο εκπαιδευόμενοςΕκτός από τα μαθήματα – γραμματισμούς στο ΣχολείοΔεύτερης Ευκαιρίας παρέχετε Συμβουλευτική στήριξη σεθέματα επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Ακόμα κατά τηφοίτηση πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις καιδράσεις που σχετίζονται με τα μαθήματα – γραμματισμούς πουδιδάσκονται στο σχολείο. Οι εκπαιδευόμενοι – μαθητές είναι 18 ετών και άνω.Η φοίτηση διαρκεί δύο (2) χρόνια.Ευνοϊκές συνθήκες φοίτησης για όλους τουςενδιαφερόμενους χωρίς άγχος. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται το απόγευμα, ώρες4:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ.Οιενδιαφερόμενοιπολίτεςγιαναεγγραφούν,συμπληρώνουνΑίτηση Εγγραφής στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου,προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:● Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου.● Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
  • ●ΠιστοποιητικόΟικογενειακήςΚατάστασης(ήΠιστοποιητικόγεννήσεως).● Για τους αλλοδαπούς χρειάζεται και η άδεια παραμονής Για εγγραφές και πληροφορίες για το νέο σχολικό έτοςπραγματοποιούνται καθημερινά, απογευματινές ώρες από 5:30μ.μ. έως 8:00 μ.μ.Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 26210-20.350 (απογευματινέςώρες από 5:30 μ.μ. έως 8:00 μ.μ)

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds