Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

”Τρεις μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων η Δημοτική Αρχή δεν έχει καταφέρει ακόμα να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο Τεχνικό Πρόγραμμα…”

dion mpeltsos beltsos

Στα θέματα της τροποποίησης του Τεχνικού Προγράμματος, αντιλαμβανόμαστε ότι ακόμα και μετά από τρεις μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων και την ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών, η Δημοτική Αρχή δεν έχει καταφέρει ακόμα να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο Τεχνικό Πρόγραμμα το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της πόλης και των τοπικών Διαμερισμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

MPELTSOSDION

ΠΑΡΑΤΑΞΗ Δ.Ε.Κ.Α

Τεχνικό Πρόγραμμα χωρίς ουσία, χωρίς όραμα.

Στο δημοτικό συμβούλιο που έλαβε χώρα στις 27/03/2024, η Δημοτική Αρχή πέραν των άλλων θεμάτων έφερε προς ψήφιση την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος.

Να θυμίσουμε στο θέμα αυτό ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα είχε έρθει προς ψήφιση από την νυν Δημοτική Αρχή τον Ιανουάριο και ήταν το ίδιο με αυτό της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Σύμφωνα με τα λεγόμενα τότε, τόσο του Δημάρχου όσο και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, το πρόγραμμα παρέμεινε ως είχε, γιατί δεν είχαν προλάβει να φτιάξουν το δικό τους και είχαν υποσχεθεί ότι πολύ σύντομα θα καταθέσουν τροποποιημένο Τεχνικό Πρόγραμμα το οποίο θα απεικόνιζε τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Παράταξης τους.

Για αυτόν τον λόγο και οι δύο παρατάξεις τότε το είχαν υπερψηφίσει, σε αντίθεση με την Παράταξη μας, η οποία έκρινε το εν λόγω Τεχνικό Πρόγραμμα μη αναπτυξιακό και με πολλές απευθείας αναθέσεις χιλιάδων ευρώ και σίγουρα δεν μπορούσε να συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, στην δημιουργία αναπτυξιακών υποδομών και στην αλλαγή πολιτικής που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο Δήμος μας.

Στα θέματα της τροποποίησης του Τεχνικού Προγράμματος, αντιλαμβανόμαστε ότι ακόμα και μετά από τρεις μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων και την ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών, η Δημοτική Αρχή δεν έχει καταφέρει ακόμα να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο Τεχνικό Πρόγραμμα το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της πόλης και των τοπικών Διαμερισμάτων.

Ουσιαστικά έφεραν προς ψήφιση σημειακές τροποποιήσεις, οι οποίες είναι μεν προς την σωστή κατεύθυνση, (για αυτό και ψηφίσαμε σαν Παράταξη “Ναι”), αλλά σίγουρα δεν αποτελούν ένα Πρόγραμμα το οποίο θα φέρει ανάπτυξη στην πόλη μας, θα δημιουργήσει τις υποδομές που τόσο πολύ χρειαζόμαστε και εν γένει είναι ένα πρόγραμμα που δεν μπορεί να ικανοποιήσει τους Δημότες της Πρωτεύουσας του Νομού μας.

Το σκεπτικό της Δημοτικής Αρχής είναι ότι τα οικονομικά του Δήμου είναι σε πολύ κακή κατάσταση (αναφέρθηκε πολλές φορές από Αντιδημάρχους) και οι δυνατότητες τους περιορισμένες, σε αντίθεση με όσα δηλώνει ο απερχόμενος Δήμαρχος.

Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε, όταν από την αρχή της θητείας μας, ζητάμε επίμονα Διαχειριστικό Έλεγχο για την προηγούμενη τετραετία, γιατί δεν δικαιολογείται σε καμία των περιπτώσεων, ύστερα από τα αποθεματικά που παρέλαβε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή το 2019, καθώς επίσης και από τις επιδοτήσεις που έλαβαν όλοι οι Δήμοι την περίοδο του κορονοϊού, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη τα έργα που δεν έγιναν, να είναι ο Δήμος σε κακή οικονομική κατάσταση.

Καλούμε για τελευταία φορά την Δημοτική Αρχή να προβεί σε διαχειριστικό έλεγχο και να υπερασπιστεί τα χρήματα των δημοτών και την αξιοπρέπεια του Δήμου μας. Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι συνένοχοι και δεν πρόκειται να δεχτούμε άλλο, την δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν χρήματα, γιατί θα είναι οι ίδιοι που δεν θα έχουν προβεί σε καμία ενέργεια για την διασφάλιση του δημοσίου χρήματος.

Επίσης είναι αδιανόητο το γεγονός ότι ένα επιπλέον ποσό που θα εισπράξει ο Δήμος και ανέρχεται στα 2.500.0000 ευρώ περίπου, σε σχέση με αυτά που λάμβανε κάθε χρονιά από το κράτος, (όλοι οι Δήμοι πανελλαδικά ενισχύθηκαν με παραπάνω επιδοτήσεις), αντί τα χρήματα αυτά να τα μετατρέψουμε σε έργα, να τα διαθέσουμε για την πληρωμή χρεών προς το ΦΟΔΣΑ Ηλείας που προήλθαν από την διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου μας, τα προηγούμενα έτη και τα οποία κακώς δεν είχαν πληρωθεί. Έτσι στερούμε από τους δημότες βασικές υποδομές.

Προτρέπουμε την Δημοτική Αρχή, να φέρει άμεσα νέα τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος, στην οποία θα υπάρχει πλέον πλάνο ανάπτυξης τόσο εντός της πόλης , όσο και στα τοπικά διαμερίσματα, με πρόβλεψη δημιουργίας υποδομών που αφορούν χώρους στάθμευσης, κτίρια εκπαίδευσης, αθλητικές εγκαταστάσεις, τουριστικές υποδομές, καθώς επίσης και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να είναι έτοιμη να ενταχθεί στα ενεργά χρηματοδοτικά εργαλεία του κράτους.

Ο Δήμος επιβάλλεται να έχει συμμετοχή σε αναπτυξιακά πρόογράμματα τα οποία θα συμβάλλουν τόσο στην ανάπτυξη το Δήμου μας, όσο και στην ενίσχυση διαφόρων  επαγγελματικών κλάδων, ενισχύωντας σε σημαντικό βαθμό  τοπική οικονομία . Αυτό κάνουν όλοι οι προηγμένοι Δήμοι και εμείς οφείλουμε να τους ακολουθήσουμε και να τους ξεπεράσουμε. Γιατί έχουμε τις δυνατότητες ως προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η Παράταξη Δ.Ε.Κ.Α με όποιον τρόπο μπορεί, θα βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση, γιατί εδώ ζουν τα παιδιά μας και θέλουμε ο Δήμος μας να πάει μπροστά ανεξαρτήτως του ποιος διοικεί.

Κλείνοντας, καταγγέλλουμε εκφράσεις που ακούστηκαν από επικεφαλής παράταξης προς Αντιδημάρχους, όπως εκβιαστές, ψεύτες, κ.λ.π., καθώς επίσης και συμπεριφορές που διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και σίγουρα δεν τιμούν τους πολίτες του Δήμου μας. Αποτελούν ντροπή για τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου, τέτοιες συμπεριφορές και σίγουρα δεν προσφέρουν κανένα μα κανένα όφελος για την κοινωνία μας, αντίθετα μας κάνουν παράδειγμα προς αποφυγή.                                                                             Ο επικεφαλής της Παράταξης Δ.Ε.Κ.Α
                                                                                   Διονύσης Μπέλτσος του Ιωάννη

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos