Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

VIDEO – Στη Ζάκυνθο ο … Fire Dragon!

zakynthos fire dragon 1 768x575

Στη Ζάκυνθο ο εντυπωσιακός εξομοιωτής «Fire Dragon» για την εκπαίδευση πυροσβεστών και εθελοντών (βίντεο)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το iliakanea.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Fire Dragon, ο αυτοκινούμενος εξομοιωτής πυρκαγιάς του Πυροσβεστικού Σώματος, βρίσκεται στη Ζακυννθο από την περσμένη Δευτέρα 13/11 και παρέμεινε έως και σήμερα, προκειμένου να εκπαιδεύσει 60 πυροσβεστικούς υπαλλήλους αλλά και εθελοντές πυροσβέστες από όλες τις υπηρεσίες του νησιού.

Με τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου και στο πλαίσιο της συνεχούς εκπαίδευσης των πυροσβεστών, ο Fire Dragon, έπιασε δουλειά, εκπαιδεύοντας πυροσβέστες και εθελοντές στην αντιμετώπιση πυρκαγιάς αστικού τύπου, δηλαδή σε μια πυρκαγιά σε σπίτι, μια βιοτεχνία, σε χώρο συνάθροισης κοινού ή σε ένα ξενοδοχείο κλπ.

Όπως εξηγεί ο υπέυθυνος του προγράμματος, αντιπύραρχος Γεώργιος Καγιαλής«Οι πυροσβέστες καλούνται να εφαρμόσουν σύγχρονες επικαιροποιημενες τεχνικές κατάσβεσης και να εκπαιδευτούν στη χρήση νέων αυλών αστικήςς πυρόσβεσης, κατανοώντας τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητές του έναντι των παλαιότερων. Καλούνται επίσης να αντιμετωπίσουν σενάρια , τα οποία θέτει ο εκάστοτε εκπαιδευτής, ο οποίος βρίσκεται και αυτός εντός του χώρου εκπαίδευσης μαζί με τους εκπαιδευόμενους».

Όλα τα σενάρια είναι άκρως ρεαλιστικά διότι υπάρχουν πραγματικές εστίες φωτιάς, έντονος καπνός όπου δημιουργεί ένα περιβάλλον με μηδενική ορατότητα και πολύ υψηλές θερμοκρασίες που φτάνουν τους 500+ βαθμούς στην οροφή του χώρου εκπαίδευσης ενώ στο χώρο που ενεργούν οι πυροσβέστες οι θερμοκρασία είναι πάνω από 200 βαθμούς κελσίου. Σε αυτό το περιβάλλον ο πυροσβέστης καλείται να αντιμετωπίσει και να κατασβέσει 6 εστίες φωτιάς και ταυτόχρονα να πραγματοποιήσει έρευνα για την εύρεση εγκλωβισμένου ατόμου και τη διάσωσή του, το οποίο και θα πρέπει να αφήσουν σε ασφαλές μέρος.

Ο κ. Καγιαλής επισημαίνει ότι: «Φυσικά όλοι μας, εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια, μπορούμε και ανταποκρινόμαστε στις συνθήκες αυτές διότι φέρουμε τον προβλεπόμενο και απαιτούμενο υπηρεσιακό ατομικό εξοπλισμό μας. Οι εκπαιδευτές έχουν αρκετά χρονιά εμπειρίας σε μάχιμες υπηρεσίες της Αττικής και έχουν συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά σχολεία του εξωτερικού».

Το εκπαιδευτικό ταξίδι του Δράκου, ξεκίνησε το 2016 και μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί 5000 άτομα περίπου οι οποίοι είναι πυροσβεστικοί υπάλληλοι, εθελοντές πιστοποιημένοι του Π.Σ, προσωπικό ιδιωτικών εταιρειών καθώς και προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds