Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Ζητείται η λήψη μέτρων για την καλύτερη εξυπηρέτηση πλοίων και επιβατών.

krouaziera

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το iliakanea.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ζητείται η λήψη μέτρων για την καλύτερη εξυπηρέτηση πλοίων και επιβατών.

Για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων αλλά και των επιβατών τους, εν όψει της έναρξης της θερινής σεζόν, ενημέρωσε η Ενωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), τις αρμόδιες Αρχές διαχείρισης των 65 λιμένων της χώρας.

Τα μέλη της ΕΕΚΦΝ και ο πρόεδρός της Γιώργος Κουμπενάς κρίνουν ότι έχουν προτεραιότητα:

● Η προστασία των επιβατών από τον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες, εκεί που οι συνθήκες αναγκάζουν την παραμονή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα στη λιμενική ζώνη, καθώς, σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών, για τη φετινή περίοδο αναμένεται να φτάσουν και πάλι σε υψηλά επίπεδα οι θερμοκρασίες. Το γεγονός αυτό επιβάλλει την ύπαρξη κατάλληλων χώρων παραμονής, αιθουσών – passengers terminals, έστω και σε λυόμενες κατασκευές (τέντες).

● Τα νέα μέτρα όσον αφορά τους ελέγχους των επιβατών προερχομένων από χώρες Non Schengen.

● Η ασφάλεια των επιβατών και πληρωμάτων των κρουαζιερόπλοιων στους χώρους της λιμενικής ζώνης, καθώς και η προστασία τους όταν τα κρουαζιερόπλοια παραμένουν στους όρμους. Αυτό συνιστά την πιστή εφαρμογή των μέτρων που προβλέπονται από τον Διεθνή Κώδικα ISPS, ώστε να προλαμβάνονται έκνομες ενέργειες, που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο επιβάτες και πληρώματα.

Ταυτόχρονα η Ενωση υπενθυμίζει την προστασία του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος, από κάθε δραστηριότητα που παράγει ρύπους εξαιτίας της χρήσης ορυκτών καυσίμων, και όπως επισημαίνει είναι θέμα που απαιτεί τη σύμπραξη όλων.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds