Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpevoudas 6x10 pasxa 2023(2)
devve 3x10 pasxa 2023 copy
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

117 Πτέρυγα Μάχης Ανδραβίδας – Τέλος εποχής σύντομα για τα Phantom F4

phantomf4

Νίκος Δένδιας: Τέλος εποχής σύντομα για τα phantom F4 στην 117 Πτέρυγα Μάχης Ανδραβίδας -Τα f16 block 30 και τα Μιράζ 2000-5 θα γίνει προσπάθεια να πωληθούν” ανέφερε ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας

Το οριστικό αντίο στα αεροσκάφη phantom F4 τα οποία εδρεύουν στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας ανακοίνωσε στην ουσία ο υπουργός εθνικής άμυνας Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα σημείωσε ότι σε λίγους μήνες ο ίδιος θα πάει στην Ανδραβίδα για να αποχαιρετήσει τα θρυλικά αεροσκάφη, τα οποία διέπρεψαν στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Ο κύριος Δένδιας τόνισε ότι γίνεται μία βαθιά μεταρρύθμιση στις ένοπλες δυνάμεις και στην πολεμική αεροπορία πλέον παύει η πολυτυπία. “Η πολεμική μας αεροπορία πλέον θα έχει μόνο τρεις τύπους αεροσκαφών. F16 viper, Rafale και F35. Σε λίγους μήνες θα πάω Ανδραβίδα να αποχαιρετήσει τα phantom. Τα f16 block 30 και τα Μιράζ 2000-5 θα γίνει προσπάθεια να πωληθούν”, είπε ο κ. Δένδιας. Παράλληλα αναφέρθηκε στην θητεία, τονίζοντας ότι πλέον θα είναι παραγωγική, καθώς οι οπλίτες θα αποκτούν ψηφιακές δεξιότητες.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo 1tselepistudio photo

This will close in 20 seconds