Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

26ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας: Ειδικά αφιερώματα και προβολές για μικρούς και μεγάλους

26FESTIVAL 768x433

Ειδικά αφιερώματα και προβολές για μικρούς και μεγάλους

Μια σειρά  ξεχωριστών αφιερωμάτων και εκδηλώσεων περιλαμβάνει το 26ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, που το χωρίζει μόλις μια ανάσα από την επίσημη έναρξή του το προσεχές Σάββατο. Πέρα από τις 73 εξαιρετικές ταινίες των διαγωνιστικών προγραμμάτων του, που φέτος προέρχονται από 40 χώρες, και τις οποίες θα δούμε στο θέατρο Απόλλων Πύργου (κάθε μέρα από τις 17:15 έως 22:30) και στο Cine Cinema της Αμαλιάδας και πέρα από τις 215 ταινίες της φετινής Camera Zizanio, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αφιερώματα, οι ειδικές προβολές και οι στοχευμένες δραστηριότητες και εκδηλώσεις, που εστιάζουν πάνω σε ποικίλα ζητήματα.

Απόλλων, Σάββατο 2 Δεκεμβρίου (20:00)

Τελετή έναρξης. Πρόγευση από τις ταινίες του 26ου Φεστιβάλ και προβολή της ταινίας που γυρίστηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Λυρικοί Μικρομηκάδες», που διοργάνωσαν το Φεστιβάλ και η Εθνική Λυρική Σκηνή.

Ειδική προβολή: “Perlimps”. Μετά το θρυλικό “Το αγόρι και ο κόσμος”, ο βραβευμένος βραζιλιάνος σκηνοθέτης Αλέ Αμπρέου επιστρέφει με άλλη μια ταινία απαράμιλλης ομορφιάς και επινοητικότητας. Μην τη χάσετε!

Επαρχείο, Σάββατο 2 (11:00-19:00) & Κυριακή 3 Δεκεμβρίου (10:00-18:00)

Διήμερη Διεθνής Συνάντηση για την Κινηματογραφική Εκπαίδευση με στόχο την γνωριμία με τις νέες τάσεις, τις αναζητήσεις, τις καλές πρακτικές και τις σημερινές προκλήσεις στον χώρο της κινηματογραφικής εκπαίδευσης.

Cine Cinema, Κυριακή 3 Δεκεμβρίου (20:00)

Εναρκτήρια εκδήλωση του Τμήματος Ντοκιμαντέρ και προβολή της ταινίας του διαγωνιστικού προγράμματος Έχουμε ένα όνειρο (Γαλλία, 96’, 2023) του Pascal Plisson.

Cine Cinema, Τρίτη 5 Δεκεμβρίου (19:30)

Κινηματογράφος και Ιστορία. Προβολή της ταινίας “Ερμηνεία” (1985) του Δημήτρη Σπύρου και στρογγυλό τραπέζι με τον ίδιο και τους Νίκο Θεοδοσίου, Νίκο Καβουκίδη και Τάκη Παπαγιαννίδη, Θανάση Αλατά Έλλη Λεμονίδου.

Cine Cinema, Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου (19:30)

CLIMA 2023- H εποχή των πλημμυρών. Αφιέρωμα που στοχεύει στην οικοδόμηση οικολογικής συνείδησης και στην ευαισθητοποίηση, ειδικά των νέων ανθρώπων γύρω από θέματα περιβάλλοντος. Εκδήλωση-συζήτηση για την κλιματική κρίση και τις επιπτώσεις της και προβολή της ταινίας Mighty Afrin: In the time of floods του Άγγελου Ράλλη. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, την Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας και τον Φυσιολατρικό-  Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχαίας Ολυμπίας.

Απόλλων, Πέμπτη 7 & Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου (22:15)

Προσεγγίσεις της παιδικής ηλικίας και της νεότητας στον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο: Επαναλαμβανόμενο αφιέρωμα σε πρόσφατες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους που σχετίζονται με θέματα της παιδικής ηλικίας, της εφηβείας και της πρώτης νεότητας, αλλά προορίζονται κυρίως για ενήλικο  κοινό.

Cine Cinema, Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου (19:30)

Τιμή στον Τάκη Παπαγιαννίδη. Το Φεστιβάλ Ολυμπίας τιμά τον Τάκη Παπαγιαννίδη, σκηνοθέτη ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικών σειρών με διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και προβάλλει τη βραβευμένη ταινία του “Η ηλικία της θάλασσας” (1978).

Ορφέας, Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου (11:00–13:00)

Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab. Παρουσίαση προτάσεων που έχει στόχο την παραγωγγή αξιόλογων ταινιών, οι οποίες θα καλύπτουν τα διεθνή κριτήρια των ταινιών για παιδιά και νέους, αποφεύγοντας τις παγίδες των απλοποιήσεων και της κακώς εννοούμενης εμπορικότητας, και θα μπορούν να προωθηθούν στο διεθνές κύκλωμα των φεστιβάλ ταινιών για παιδιά και νέους.

Πολυχώρος Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας, 29 Νοε. – 08 Δεκ. (11:00–13:00 & 18:00–20:00)

«Πολυτεχνείο 1973».  Έκθεση με τις φωτογραφίεςτου φωτορεπόρτερ Βασίλη Καραγεώργου, αυτόπτη μάρτυρα των γεγονότων.

Για μια Ευρώπη χωρίς αποκλεισμούς

Με στόχο την άμβλυνση των ανισοτήτων και την ευαισθητοποίησης του κοινού και των θεσμών γύρω από την ύπαρξή τους, το Φεστιβάλ οργανώνει ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα με ποικίλες δράσεις που θα υλοποιηθούν και στις τρεις ενότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Περιλαμβάνει βιωματικό σεμινάριο, ειδικές συμπεριληπτικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με φορείς του αναπηρικού κινήματος, ψυχοεκπαιδευτικές παρεμβάσεις και δωρεάν κινηματογραφικές προβολές για σχολεία και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων. Το αφιέρωμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΕΣΠΑ 2021-2027.

CINEMINI EUROPE

Σειρά προβολών και εκπαιδευτικών δράσεων βασισμένων στο εκπαιδευτικό υλικό της πλατφόρμας Cinemini Europe, σε νηπιαγωγεία του δήμου Πύργου. Το Cinemini Europe υποστηρίζεται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη». Οι προβολές και οι εκπαιδευτικές δράσεις υλοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Πύργου.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds