Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpevoudas 6x10 pasxa 2023(2)
devve 3x10 pasxa 2023 copy
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

2ο Γυμνάσιο Πύργου: Ενημέρωση μαθητών από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

1710169508487

Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου διαδικτυακή ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών του σχολείου από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο με στόχο την ευαισθητοποίηση και προστασία τους.

Ειδικότερα, στέλεχος της Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημέρωσε τους μαθητές για τους διαδικτυακούς κινδύνους, ζητήματα προσωπικών δεδομένων, ασφάλειας των συσκευών, διαδικτυακού εκφοβισμού και εξαναγκασμού, διαδικτυακών παιχνιδιών, διαδικτυακής αποπλάνησης μέσα από λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διαδικτυακής παραπλάνησης, πορνογραφίας ανηλίκων, εκδικητικής πορνογραφίας και στοχοποίησης θυμάτων.

Οι μαθητές παρακολούθησαν βίντεο με ανάλογα περιστατικά και ενημερώθηκαν για τις λάθος συμπεριφορές των συνομηλίκων τους στο διαδίκτυο στις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Επίσης, το στέλεχος της Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έδωσε συμβουλές για το πως οι ανήλικοι θα παραμείνουν ασφαλείς στο διαδίκτυο αλλά και τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που πέσουν θύματα. Ανέδειξε τη σημασία του να είναι οι μαθητές υποψιασμένοι για τους κινδύνους και να μην εμπιστεύονται αγνώστους που γνωρίζουν στο διαδίκτυο και ανέφερε τους τρόπους καταγγελίας περιστατικών.

Τέλος, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να τεστάρουν τις γνώσεις που απέκτησαν στην Ακαδημία Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω παιχνιδιών εικονικής πραγματικότητας τα οποία έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo 1tselepistudio photo

This will close in 20 seconds