Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

2ο Γυμνάσιο Πύργου: συμμετοχή μαθητών στην εκπαιδευτική δράση «Το πείραμα του Ερατοσθένη για τον Υπολογισμό της Ακτίνας της Γης»

227 β

2ο Γυμνάσιο Πύργου: Μαθητές εκπαιδεύτηκαν στο πείραμα του Ερατοσθένη

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 μαθητές και μαθήτριες του Β4 τμήματος του 2 ου Γυμνασίου Πύργου συμμετείχαν στην εκπαιδευτική δράση «Το Πείραμα του Ερατοσθένη για τον Υπολογισμό της Ακτίνας της Γης». Η εκπαιδευτική δράση διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (Ι.Α.Α.Δ.Ε.Τ.). Το πείραμα αυτό, σύμφωνα με το περιοδικό Physics World, συγκαταλέγεται στα 10 πιο όμορφα επιστημονικά πειράματα στην ιστορία της Φυσικής.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες γνώρισαν την ευφυή μέθοδο που εφάρμοσε ο Ερατοσθένης για να υπολογίσει με απλά εργαλεία την ακτίνα της Γης, χωρίστηκαν σε ομάδες και στη συνέχεια, με τις οδηγίες των εκπαιδευτικών τους, είχαν την ευκαιρία διαθεματικά μέσω των παρατηρήσεων, των μετρήσεων και των υπολογισμών που πραγματοποίησαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου να υπολογίσουν και οι ίδιοι την ακτίνα της Γης. Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν στη δράση με μεγάλο ενδιαφέρον.

Το πείραμα πραγματοποιείται την ημέρα της Εαρινής Ισημερίας κατά την οποία ο Ήλιος βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον Ισημερινό της Γης με αποτέλεσμα η νύχτα και η ημέρα να έχουν ίση διάρκεια σε οποιοδήποτε σημείο της γήινης επιφάνειας. Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί για τη δράση ήταν η κ. Σπυροπούλου Παναγιώτα, Φυσικός, η κ. Αργυρίου Αρετή, Μαθηματικός και η κ. Αθανασοπούλου Σταματίνα, Χημικός.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

like us on facebook logo iliakanea

This will close in 20 seconds