Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Αμαλιάδα – Σε ιδιώτη το δημοτικό κάμπινγκ Κουρούτας

camping kourouta

Σε ιδιώτη περνάει μετά από σχεδόν πέντε δεκαετίες που άνηκε στον Δήμο αρχικά Αμαλιάδας και μετέπειτα Ήλιδας, το πάλαι ποτέ δημοτικό κάμπινγκ Κουρούτας, καθώς πληροφορίες θέλουν την ΕΤΑΔ A.E. στην οποία και ανήκει, να ολοκλήρωσε το διαγωνισμό για την εκμίσθωση και να κατακύρωσε το τουριστικό «φιλέτο» σε επιχειρηματία του τουρισμού, που έλκει την καταγωγή του από την Ηλεία, όμως δραστηριοποιείται σε άλλες περιοχές. 

Παρά τις διαβεβαιώσεις την νυν δημοτικής αρχής Ήλιδας ότι οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους της ΕΤΑΔ για το μέλλον του κάμπινγκ, βρίσκονται σε καλό δρόμο προκειμένου ο χώρος να επιστρέψει εκεί που ανήκει δικαιωματικά, δηλαδή στους δημότες της Ήλιδας, οι εξελίξεις δείχνουν ότι ο διαγωνισμός που βγήκε στον αέρα τον περασμένο Μάρτιο, ουδέποτε «πάγωσε», ενώ οι διαδικασίες φέρονται να συνεχίζονταν και κατά την περίοδο του καλοκαιριού, όπου παραχωρήθηκε το κάμπινγκ μόλις για τρεις μήνες στον Δήμο Ήλιδας.

Μάλιστα, σήμερα φαίνεται να βρισκόμαστε λίγο πριν την τελική ευθεία, αφού οι πληροφορίες θέλουν ο φάκελος της παραχώρησης για τα επόμενα 25 χρόνια στον ιδιώτη, να έχει ολοκληρωθεί και η τελική σύμβαση να βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο.

Όλα δείχνουν ότι οι τελικές υπογραφές θα πέσουν πριν την έλευση του 2024, με τον νέο ιδιοκτήτη να θέτει ως ορίζοντα των εργασιών διαμόρφωσης στους χώρους των 21,7 στρεμμάτων που παραχωρούνται, το ερχόμενο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης, σκοπός της μίσθωσης είναι η λειτουργία του κάμπινγκ, καθώς και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ οι απαιτούμενες εργασίες ανακαίνισης, αποκατάστασης, επισκευής και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων, θα εκτελεσθούν αποκλειστικά με δαπάνες, έξοδα και ευθύνη του μισθωτή.

Αυτό που κανείς μέχρι σήμερα δεν γνωρίζει, είναι το αντίτιμο, με το οποίο ολοκληρώθηκε η διαδικασία του διαγωνισμού, κάτι που θα γίνει γνωστό μετά την υπογραφή της σύμβασης, σε λίγες εβδομάδες, ωστόσο, στον αρχικό διαγωνισμό προέβλεπε αντίτιμο 65.000 ευρώ τον χρόνο.

patris

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds