Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpevoudas 6x10 pasxa 2023(2)
devve 3x10 pasxa 2023 copy
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Αναβάλλεται για 2η συνεχόμενη χρονιά ο 7ος Μαραθώνιος Ολυμπίας (Αρχαία Ήλιδα – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία)

MARATHONIOS OLYMPIA 2024 n

Αναβάλλεται για 2η συνεχόμενη χρονιά το μεγαλύτερο δρομικό event της Ηλείας! – Θα διεξαχθεί ο ημιμαραθώνιος που αλλάζει διαδρομή

Δεν το έχει… η «μοίρα» του -απ`ότι φαίνεται- να διεξαχθεί απρόσκοπτα ο 7ος Μαραθώνιος Ολυμπίας (Αρχαία Ήλιδα – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία). Μετά την περσινή αναβολή του η Διοργάνωση με ανακοίνωση της το απόγευμα του Σαββάτου (17/02) γνωστοποίησε την αναβολή του φετινού αγώνα που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024.

SEMI map2 01 1024x475 1

«Σκόνταψε» στα… κολωνάκια της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Διοργάνωσης αναφέρει τα εξής:

«Ο Μαραθώνιος Ολυμπίας, είναι μια αθλητικοπολιτιστική διοργάνωση άρρηκτα συνδεδεμένη με υψηλά ιδανικά, όπως αυτά του ολυμπιακού ιδεώδους και της ευγενούς άμιλλας, του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της αγωνιστικότητας, της συμμετοχής, στον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς αγώνες, συνδέοντας τον Πολιτισμό με τον Αθλητισμό, την ιστορία και τη σύγχρονη πορεία του τόπου μας.

Δυστυχώς, ο στόχος μας να συνδέσει την Αρχαία Ήλιδα, τη διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων – με την Ολυμπία, το ιερό του Δία, τόπο των ολυμπιακών αγώνων δε μπορεί να συνεχιστεί.

Οι αντίξοες συνθήκες που δημιουργούνται για την ασφάλεια των αθλητών από την μόνιμη οριοθέτηση με κολωνάκια της Εθνικής Οδού Πύργου-Πατρών αλλά και την οριοθέτηση που γίνεται από τη διοργάνωση στο υπόλοιπο κομμάτι της Εθνικής Οδού Πύργος – Ολυμπία, δεν επιτρέπουν την εξασφάλιση της άδειας τέλεσης του αγώνα για τον Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο και καθιστούν δύσκολη τη διεξαγωγή τους.

sacred route elis olympia 768x576 1

Στα πλαίσια αυτά και σε όσα κατά καιρούς έχουμε συζητήσει με ειδικούς αλλά και με αθλητές για την εν λόγω διαδρομή, θα πρέπει να προβούμε σε μια αναδιοργάνωση και ανασυγκρότηση του Μαραθωνίου και Ημιμαραθώνιου.

Για φέτος λοιπόν, αναβάλλεται ο Μαραθώνιος Ολυμπίας και όπως φαίνεται, οι δυσκολίες που παρουσιάζονται καθιστούν υποχρεωτική την πραγματοποίηση του Ημιμαραθώνιου σε νέο σχεδιασμό.

Ο Ημιμαραθώνιος Ολυμπίας αλλάζει διαδρομή τρέχοντας στην Επαρχιακή οδό του Δήμου Ολυμπίας, συνδέοντας διάφορα χωριά του. Συγκεκριμένα, ξεκινώντας από το Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, μέσω της επαρχιακής οδού, περνάμε μέσα από τα όμορφα χωριά του Δήμου, Πλάτανος, Πελόπιο, Σμίλα, Στρέφι, επιστρέφουμε μέσω της ίδιας διαδρομής, τερματίζοντας στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας (ΦΩΤΟ ΚΑΤΩ).

Συνεχίζουμε την προσπάθεια να μη λείψουν από την περιοχή μας αθλητικές-πολιτιστικές διοργανώσεις, που μόνο θετικά μπορούν να αξιολογηθούν για την προσφορά τους.

Το Δ.Σ.»

Σημειώνεται ότι στον Μαραθώνιο Ολυμπίας το 2019 συμμετείχαν περισσότεροι από 1.800 δρομείς από 30 χώρες στους 6 αγώνες του προγράμματος του, ενώ περισσότεροι από 500 εθελοντές υποστήριξαν τις δράσεις του.

Ακολούθησε η τριετία της… πανδημίας με τους περιορισμούς (και) σε αθλητικά γεγονότα, ενώ πέρυσι (χρονιά εκλογών, ας μην ξεχνάμε), το δρομικό event δεν έγινε λόγω της μη έγκρισης των προϋπολογισμών των εμπλεκόμενων Δήμων…

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo 1tselepistudio photo

This will close in 20 seconds