Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Ανδραβίδα – Φωτογραφία-ντοκουμέντο: Το σπασμένο φτερό του Canadair που χτύπησε σε δέντρο στη φωτιά της Ναυπακτίας

arthrou aeroplano dedro

Ο χειριστής κατάφερε να κρατήσει στον αέρα το πυροσβεστικό αεροσκάφος και να προσγειωθεί με ασφάλεια.

Φωτογραφία-ντοκουμέντο για τις ακραίες συνθήκες στις οποίες επιχειρούν οι χειριστές των πυροσβεστικών αεροσκαφών ήρθε στη δημοσιότητα λίγες ώρες μετά την παρ’ ολίγο τραγωδία στη φωτιά στον Πλατανίτη Ναυπακτίας. Το αεροσκάφος, με πληγωμένο το φτερό του έχει καθηλωθεί στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας και εκεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τηλεότασης του Σκάι, θα γίνει η αποκατάσταση της ζημιάς που προκλήθηκε όταν το canadair σε χαμηλή πτήση στη φωτιά στον Πλατανίτη βρήκε σε δέντρο την ώρα που «βούτηξε» για να απελευθερώσει νερό. 

Το αεροσκάφος επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας για να γίνουν οι απραίτητοι έλεγχοι. Εκεί διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν υποστεί βλάβη τα υδραυλικά του συστήματα, ωστόσο δεν είναι ασφαλές να μεταφερθεί σε άλλη βάση για να γίνουν οι αναγκαίες επισκευτές. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από το χτύπημα δεν επηρεάστηκαν οι επιφάνειες ελέγχου του αεροσκάφους, γι’αυτό μπόρεσαν οι χειριστές να συνεχίσουν την πορεία τους χωρίς να υπάρξουν απρόβλεπτα όπως στη φωτιά στην Κάρυστο, πέρσι. 

Η επισκευή του αεροσκάφους, στην Ανδραβίδα, θα διαρκέσει ορισμένες ημέρες και αυτό είναι το αρνητικό καθώς τα canadair είναι λίγα, οι διαθεσιμότητες χαμηλές οπότε κάθε ένα που μένει στο έδαφος είναι σημαντικό.

Νωρίς το βράδυ η εικόνα από το πύρινο μέτωπο στη Ναυπακτία παρουσίασε βελτίωση. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η ένταση της πυρκαγιάς ήταν σαφώς μειωμένη σε σχέση με νωρίτερα, με λίγες μόνο διάσπαρτες εστίες να εντοπίζονται στο σημείο. 

Τα εναέρια μέσα, λόγω ώρας, έχουν αποσυρθεί και οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν είναι 80 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρο και 26 οχήματα.

Η κατάσταση στην περιοχή ήταν ωστόσο δύσκολη νωρίτερα και για τον λόγο αυτό ζητήθηκε, μέσω 112, η εκκένωση οικισμών. Η φωτιά κρατήθηκε εκτός σπιτιών, ωστόσο έκαψε αρκετές καλλιέργειες.  

Δείτε βίντεο του ForecastWeather

https://www.facebook.com/Forecastweather.Greece/videos/451932294213775/

protothema

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds