Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

soly antono rqd
topintzis plaiso
anthoulis 2x5 new 1

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ : ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ – Υπηρετώ τους πολίτες της Ηλείας

2060bd6d 0f06 4051 903b 71b9330e352f

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ : ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Υπηρετώ τους πολίτες της Ηλείας

προσηλωμένος στην επίλυση των προβλημάτων

  • ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΕ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΠΥΡΓΟΥ

  • ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ – ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΣΑΚΩΝΑ – ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΣΧΟΛΩΝ – ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ – ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ κλπ

Είμαι προσηλωμένος στα προβλήματα του Νομού μας και προσπαθώ να είμαι χρήσιμος στους πολίτες που με έστειλαν στη Βουλή για να τους εκπροσωπήσω. Παράλληλα υπηρετώ την παράταξή μου όπου χρειάζεται και συνεισφέρω όπου μπορώ καλύτερα….

Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Πύργου και στην εκπομπή «ΕΡΤικά … Εριστικά» απαντώντας σε μια μεγάλη «ατζέντα» θεμάτων με πολλά ερωτήματα από τους δημοσιογράφους του Σταθμού Χρίστο Πλευριά και Παναγιώτη Φωτεινόπουλο, ο τ. Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Ο κ. Νικολακόπουλος αφού εκτίμησε ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν την Άνοιξη του 2027 αναφέρθηκε στην σχετική επισήμανση για το πολιτικό κλίμα των τελευταίων ημερών μετά τις ανακοινώσεις νέων κομμάτων και τις δημοσκοπήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά :

«Ουσιαστικά στις μετρήσεις της κοινής γνώμης δεν αποδοκιμάζεται η κυβέρνηση που έχει ένα σταθερό βήμα και έναν συγκεκριμένο προσανατολισμό για την χώρα. Αντίθετα οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στην Αντιπολίτευση που αναλώνεται σε κραυγές και διαμαρτυρίες.

Για εμάς έχει σημασία να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στην προσπάθεια κάλυψης των αναγκών των πολιτών, να δούμε τις νέες προκλήσεις, την πορεία των μεταρρυθμίσεων, και την θέση της χώρας στα επόμενα χρόνια, τόσο την οικονομική όσο και την γεωστρατηγική ειδικά μετά από δύο πολέμους που εξελίσσονται στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό λοιπόν είναι το σημαντικό και όχι ό,τι συμβαίνει στην αντιπολίτευση….»

Εξάλλου για την περίπτωση παρόμοιας κίνησης με ίδρυση κόμματος από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά εξέφρασε την άποψη ότι η πορεία της ΝΔ δεν θα ανακοπεί προς την αυτοδυναμία και στις επόμενες εκλογές υπενθυμίζοντας για τον πρώην Πρωθυπουργό τα εξής:

«Ο Αντώνης Σαμαράς υπήρξε Πρωθυπουργός σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία όταν η χώρα κρατήθηκε στην Ευρώπη και το ευρώ κάτι που δεν ήταν αυτονόητο. Με μια συγκυβέρνηση που είχε απέναντί της τους λαϊκιστές που και σήμερα έχει αντίπαλους ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή μας. Έχει βιώσει και ο ίδιος την στοχοποίηση και το παρακράτος από το οποίο βρέθηκε κατηγορούμενος (υπόθεση Novartis) και απαλλάχθηκε»

ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΙΟΥΣ

ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΜΕ ΕΡΓΑ

Στα ζητήματα που αφορούν στην Ηλεία το πρώτο ερώτημα είχε ως επίκεντρο τις ζημιές που πρόσφατα έγιναν και την ανάγκη αποκατάστασης με τον κ. Νικολακόπουλο να τονίζει μεταξύ άλλων :

«Η Πολιτεία είναι δίπλα και έρχεται να στηρίξει μετά τις φυσικές καταστροφές τους πολίτες. Έγινε μια συστηματική δουλειά και αξιολόγηση προκειμένου να υπάρξει και δίκαιη κατανομή χρηματοδοτήσεων. Η Ηλεία παίρνει 11.000.000 ευρώ που πάνε κατευθείαν στους Δήμους ενώ από τα χρήματα που θα δοθούν στην Περιφέρεια, περίπου 30.000.000 ευρώ, τα περισσότερα θα κατευθυνθούν επίσης στην Ηλεία λόγω των ζημιών αλλά και από το γεγονός ότι πρέπει να συμπεριληφθούν και μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα στον Αλφειό.

Στην αγροτική οδοποιία παράλληλα, είχαμε τις περισσότερες εγκεκριμένες προτάσεις σε όλη την Ελλάδα, που σημαίνει ότι έγινε πολύ καλή δουλειά και από τους Δήμους μας στην παρουσίαση των αναγκών»

ΕΓΚΑΙΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ

ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

Σε ένα άλλο μεγάλο θέμα που αφορά και την αντιπυρική περίοδο ο Ανδρέας Νικολακόπουλος μίλησε για ένα από τα καλύτερα επίπεδα προετοιμασίας με συγκεκριμένες παρεμβάσεις : Πέντε επιπλέον οργανικές θέσεις στην ΠΥ, η νέα υπηρεσία της ΕΜΟΔΕ με περίπου 100 μάχιμα άτομα που ζουν εδώ με τις οικογένειές τους, καινούργια οχήματα που έλλειπαν προηγούμενες χρονιές και μεγάλος αριθμός εναέριων μέσων.

Ταυτόχρονα εφαρμόζεται το πρόγραμμα «Antinero» για τα δάση μας που ξεκίνησε πιλοτικά για την Ελλάδα στην Ηλεία και ήδη βρίσκεται στην τέταρτη φάση του.

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ

ΑΠΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Στην ερώτηση για το πώς προχωρά το Ταμείο Ανάπτυξης ο κ. Νικολακόπουλος είπε ότι είμαστε σε καλή φάση με αγώνα δρόμου για απορρόφηση πιστώσεων και πρόσθεσε: «Έχουν υλοποιηθεί σημαντικά έργα π.χ σε επίπεδο κοινωνικής πολιτικής με τουλάχιστον πέντε ΚΥ να ανακατασκευάζονται και να εκσυγχρονίζονται. Θυμάστε το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών και την κατάσταση με τα παιδιά εκεί; Σήμερα αυτές οι στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης παρέχουν σε αυτά τα παιδιά ανθρώπινες συνθήκες και αυτές οι δομές έγιναν με χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο χωροταξικός σχεδιασμός επίσης με τις ειδικές πολεοδομικές μελέτες είναι από το Ταμείο Ανάκαμψης Και σήμερα έχουμε και τουριστικό χωροταξικό σχεδιασμό που έρχεται να συμπληρώσει το αναπτυξιακό έργο»

ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΓΟΣ – ΤΣΑΚΩΝΑ

Αισιόδοξο ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Ηλείος κοινοβουλευτικός για τον δρόμο Πύργου – Καλού Νερού – Τσακώνας λέγοντας «Γίνεται μια πολύ σοβαρή δουλειά στο Υπουργείο Υποδομών και το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τον Παραχωρησιούχο που έχει καταθέσει επίσημο αίτημα για την επέκταση της παραχώρησης. Σας λέω λοιπόν ότι με προσεκτικό τρόπο θα έχουμε θετική εξέλιξη και είμαι βέβαιος ότι θα ξεκινήσει στην επόμενη τετραετία της διακυβέρνησης της ΝΔ»

Ο κ Νικολακόπουλος δεν θα μπορούσε να μην απαντήσει και για το πολυπόθητο αίτημα για Πανεπιστημιακές Σχολές στην Ηλεία δίνοντας την δική του διάσταση στο συγκεκριμένο θέμα υποστηρίζοντας τα παρακάτω :

« Με απασχολεί πάρα πολύ και θέλω η Ηλεία να έχει ρόλο στον ακαδημαϊκό χάρτη. Θέλουμε μια τέτοια σχολή και πάνω σε αυτό δουλεύουμε. Είμαι αισιόδοξος για θετική εξέλιξη το επόμενο διάστημα.

Πρέπει να δούμε όμως και το μέλλον γιατί αλλάζουν τα πάντα και μάρα να εξετάσουμε κάτι βιώσιμο. Μαζί με τις εκπαιδευτικές εξάλλου αλλάζει και ο επαγγελματικός χάρτης. Θέλουμε έτσι κάτι για να μείνει

Χρειάζεται ωστόσο και μια εξωστρέφεια σε αυτή την προσπάθεια. Γιατί θα μπορούσε να ήταν διαφορετικός ο ακαδημαϊκός χάρτης στην Ηλεία αν δεν είχαμε χάσει την μεγάλη ευκαιρία των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων όταν είχε την πρωτοβουλία της συνταγματικής αναθεώρησης η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί να μην προσελκύσουμε φοιτητές που σήμερα πάνε στην Κύπρο την Αγγλία την Αμερική την Ρουμανία ή την Βουλγαρία;…..»

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΝΕΟ ΕΛΓΑ

ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ

Τα αγροτικά θέματα αποτέλεσαν βασικό σημείο της συνέντευξης με τον κ. Νικολακόπουλο να μιλά για τα μέτρα στήριξης των παραγωγών μας και να απαντά σε προβλήματα που δεν έχουν επί του παρόντος επιλυθεί . Πιο συγκεκριμένα :

«Πρώτο πράγμα που πρέπει να δούμε και το έχω πει πολλές φορές είναι η αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ κάτι που ακόμη δεν έχει γίνει. Να επισημάνω και κάτι που λείπει και το ζητώ και αυτό επίμονα : Η κατάρτιση των νέων αγροτών. Να μάθουμε την «έξυπνη γεωργία» τους σύγχρονους τρόπους καλλιέργειας και να ακολουθήσουμε θετικά παραδείγματα από το εξωτερικό όπου σε μικρότερες εκτάσεις με μικρότερο κόστος παράγουν πολύ περισσότερα.

Όμως να δούμε και πού βρίσκονταν οι αγρότες όταν αναλάβαμε το 2019 και τι κάναμε μέχρι σήμερα. Την μείωση φορολογικών συντελεστών, τα κίνητρα στον Συνεταιριστικό τομέα και μείωση 50% σε όσους συμμετέχουν σε αυτά, όπως και την μείωση 50% στην συμβολαιακή γεωργία, το μειωμένο ρεύμα σε σχέση με τους υπόλοιπους επαγγελματίες, την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε κάποιες κατηγορίες κλπ

Για τις ζημιές τέλος οι αποζημιώσεις είναι πλέον στο 100% για πρώτη φορά αν και στον κανονισμό του ΕΛΓΑ προβλέπονταν μειωμένες και χρειάστηκε τροποποίηση.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΤΡΕΠΑ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Ερωτηθείς για την δική του στάση ως Προέδρου στην Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ απάντησε : « Κυρίαρχο δικό μου μέλημα ήταν να έρθουν όλα στο φως και να μην αποκρυβεί τίποτα. Αυτή ήταν και η εντολή του Πρωθυπουργού. Από εκεί και πέρα κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την δημοσιότητα που έλαβε η Επιτροπή. Αυτομάτως τούτο έφερε μια δυσκολία στην διαδικασία . Αυτό που θέλαμε όμως δεν ήταν να δημιουργεί κάποιος εντυπώσεις αλλά μα μάθουμε την αλήθεια. Μικροπολιτικές σκοπιμότητες σε βάρος των αγροτών εγώ προσωπικά δεν θα το επέτρεπα ποτέ.

Η ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ

Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Ρωτήθηκε ακόμη ο Ηλείος βουλευτής και για τα τελευταία περιστατικά παραβατικότητας και την ανάγκη ενίσχυσης της Αστυνομίας θέμα που γνωρίζει πολύ καλά και από την θητεία του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και απάντησε τα εξής :

«Αν και δεν έχουμε το λεγόμενο βαρύ έγκλημα και πολύ σοβαρά αδικήματα, έχουμε παραβατικότητα ή μικροπαραβατικότητα και προβλήματα από συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα. Για αυτό χρειάζεται προσεχτική και ευαίσθητη δουλειά.

Σε επίπεδο αστυνόμευσης έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις ειδικά στην περιοχή της Γαστούνης ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι τα περισσότερα περιστατικά έχουν εξιχνιαστεί.

Για την ενίσχυση επίσης εκτός από πολλούς δόκιμους έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για κάλυψη 243 θέσεων και κάθε χρόνο έχουμε αύξηση στην αστυνομική δύναμη σε έκτακτες και τακτικές μεταθέσεις.»

2060bd6d 0f06 4051 903b 71b9330e352f

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos