Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Ανοιχτή η πρόσκληση ως τις 26/ 5 για ενίσχυση των ΚΕΠΑ με αύξηση αποδοχών για το Ειδικό Σώμα Γιατρών

giatroi nosokomoi
  • Η κ. Μιχαηλίδου, απηύθυνε πρόσκληση και προς τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά για συμμετοχή στην αναβάθμιση των ΚΕΠΑ
  • Στόχος είναι, με την προσθήκη επιπλέον 700 γιατρών στο Ειδικό Σώμα, να επιταχύνουμε τη διαδικασία αξιολόγησης της αναπηρίας

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, την ενημέρωση των ιατρών για την εθνική προσπάθεια ενίσχυσης του Ειδικού Σώματος Ιατρών (Ε.Σ.Ι.) των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) με 700 επιπλέον γιατρούς.

instagram

Σε συνέχεια της ανοιχτής επιστολής που απηύθυνε στον Πρόεδρο της Βουλής, με την οποία κάλεσε τα μέλη του Κοινοβουλίου να συμμετάσχουν στην προσπάθεια, αντίστοιχων επιστολών που έχει απευθύνει προς τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας και επισκέψεων που έχει πραγματοποιήσει στα ΚΕΠΑ, η κ. Μιχαηλίδου, απηύθυνε πρόσκληση και προς τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 15/5, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αναφέρθηκε εκτενώς στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αναβάθμιση των ΚΕΠΑ, μέσω και του υπερδιπλασιασμού του Σώματος των Ιατρών από 500, που είναι σήμερα, να φτάσουν τους 1.200, με παράλληλη αύξηση κατά 50% των αποδοχών τους.

Όπως τόνισε η κ. Μιχαηλίδου, «για πρώτη φορά από τότε που δημιουργήθηκαν τα ΚΕΠΑ το 2011, αυξάνεται ο αριθμός των γιατρών, αλλά των ειδικοτήτων, καθώς στις επιτροπές εντάσσονται παιδίατροι, παιδοψυχίατροι, αναπτυξιολόγοι και γαστρεντερολόγοι.

Στόχος μας είναι, με την προσθήκη επιπλέον 700 γιατρών στο Ειδικό Σώμα, να επιταχύνουμε τη διαδικασία αξιολόγησης της αναπηρίας και η στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά σε αυτή μας την προσπάθεια είναι ανεκτίμητη».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Νικόλαος Πλατανησιώτης, σημείωσε: «Η συγκέντρωση-ενημέρωση από την υπουργό μας, την κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά ήταν εξαιρετική. Δόθηκαν όλες οι διευκρινιστικές απαντήσεις, που έπρεπε να δοθούν. Ευελπιστούμε ότι το πρόγραμμα των ΚΕΠΑ θα πάει πολύ καλά και θα στελεχωθεί από άξιους γιατρούς-συναδέλφους. Νομίζω πως η εκδήλωση θα δώσει ένα έναυσμα, ώστε να συμπληρωθούν οι αιτήσεις που κλείνουν την Κυριακή 26 Μαΐου και να έχουμε μια πολύ καλή ανταπόκριση».

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στο Ε.Σ.Ι.

  • μπορεί να ενταχθεί οποιοσδήποτε ιατρός, ανεξάρτητα από το καθεστώς απασχόλησής του
  • γίνονται δεκτοί τόσο δημόσιοι υπάλληλοι όσο και ελεύθεροι επαγγελματίες
  • Η απασχόληση στα ΚΕΠΑ είναι παράλληλη με άλλες δραστηριότητές τους,
  • ο προγραμματισμός των ραντεβού είναι ευέλικτος και βάσει της διαθεσιμότητας κάθε ιατρού

Μάλιστα, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, αναγνωρίζοντας τη σημασία του έργου τους, αύξησε πρόσφατα και τις αμοιβές των γιατρών, που υπολογίζονται ανά αξιολόγηση κατά 50%. Η αποζημίωση υπολογίζεται ανά αξιολογούμενο αίτημα, για το οποίο εκδίδεται οριστική γνωμάτευση αναπηρίας και φτάνει έως και 45 ευρώ για αξιολόγηση κατ’ οίκον.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους γιατρούς λήγει την Κυριακή, 26 Μαΐου 2024 και ο στόχος είναι η ένταξη 700 γιατρών στο μητρώο του Ε.Σ.Ι.

ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds