Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Αντιπυρικές παρεμβάσεις σε 15 σημεία από τον Δήμο Πύργου

pyroprostasia 1 1 GREIDER

Τι προβλέπει η πρόταση του δήμου προς το Πράσινο Ταμείο


Στοχευμένες αντιπυρικές παρεμβάσεις σε δεκαπέντε σημεία σχεδιάζει ο δήμος Πύργου, στο πλαίσιο αξιοποίησης των πόρων του Πράσινου Ταμείου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την ενίσχυση της πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών κοντά σε δάση.

Όπως αποκάλυψε χθες η Πρωινή, η πρόταση του δήμου Πύργου έχει συνολικό προϋπολογισμό 396. 407 ευρώ και ήδη εγκρίθηκε σε συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής την περασμένη εβδομάδα.

Επιδίωξη της δημοτικής αρχής είναι να απομακρυνθεί βλάστηση σε πλάτος έως και δέκα μέτρα, με υλοτόμηση δέντρων και θάμνων, μεταφορά και στοίβαξη προϊόντων δασικής βιομάζας και κατεργασία εδάφους.

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν στους οικισμούς Αγίας Άννας, Λατζοΐου, Πεύκης, Κλινδιά και Κουτσοχέρας της Δημοτικής Ενότητας Ωλένης, στην Αλφειούσα και το Επιτάλιο της ΔΕ Βώλακα, στο Πράσινο της ΔΕ Ιάρδανου, στα Λαστέικα, στον Αμπελώνα, στον Άγιο Γεώργιο, στο Κατάκολο, στη Μονή Φραγκαπηδήματος και στο Αλσύλιο Πυργί του Αγίου Ηλία της ΔΕ Πύργου.

Παρεμβάσεις θα γίνουν επίσης και σε όλους τους παραλιακούς οικισμούς του δήμου (Σπιάτζα, Σαρακίνα, Λέτρινα, Κυανή Ακτή).

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, η πρόταση στοχεύει στη διαχείριση της καύσιμης ύλης πέριξ οικισμών του δήμου και την εφαρμογή των απαραίτητων παρεμβάσεων προκειμένου να δημιουργηθούν ζώνες που θα επιβραδύνουν ή και να ανακόψουν μια πυρκαγιά προς τις κατοικημένες ζώνες

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds