Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

«Πολιτιστικός Περίπατος» και ανάδειξη  Νεοκλασσικών κτιρίων Πύργου

MANOLOPOULEIO

Η δημιουργία ενός «πολιτιστικού περίπατου» με την ανάδειξη νεοκλασικών κτιρίων της ηλειακής πρωτεύουσας θα βρίσκονται στις προτάσεις της δημοτικής αρχής του Στάθη Καννή για τις ΟΧΕ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2021-2027».

Αυτά συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, στην συνάντηση εργασίας με συμβούλους της Διαχειριστικής Αρχής που έχουν οριστεί από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ & ΟΧΕ – ΒΑΑ), που πραγματοποίησαν χθες ο δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσίας Δόμησης Βασίλης Παναγόπουλος.

«Πυρήνας της πρότασής μας θα είναι ουσιαστικά ένα τρίγωνο. Η περιοχή που περιέχει το ‘’Μανωλοπούλειο’’, το Ξυστρή, τα οποία θα συνδέσουμε, μετά υπάρχει γενική ανάπλαση της οδού Σ.Π.Κ., θα περνάμε μπροστά από τις αποθήκες του ΑΣΟ, όπου θα πάει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, ενώ θα συμπεριλάβουμε και τα υπνωτήρια του ΟΣΕ, όπως επίσης και το Πολύκεντρο, που θα προτείνουμε την ενεργειακή του αναβάθμιση και μετά θα βγούμε στην Πατρών και σκεφτόμαστε να φτάσουμε την αναβάθμιση μέχρι την είσοδο της πόλης, ενώ υπάρχει η σκέψη να φτάσει μέχρι και το σιδηροδρομικό σταθμό. Εμείς σκεφτόμαστε να εντάξουμε αυτόν τον περίπατο» δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσίας Δόμησης Βασίλης Παναγόπουλος.

ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

like us on facebook logo iliakanea

This will close in 20 seconds