Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Απευθείας αναθέσεις ”τίναξαν στον αέρα” το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου…

dimotikosymboylio24

Με ένταση και αποχωρήσεις στιγματίστηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου κατά τη διάρκεια της συζήτησης που αφορά την ανάθεση συντήρησης των πυροσβεστήρων στο Δημοτικό Σύμβουλο κο Νίκο Σκορδαλή.

Η σταγόνα που “ξεχείλισε” το ποτήρι ήταν η τοποθέτηση του Δημάρχου Στάθη Καννή ο οποίος ανέφερε:

«Η ανάθεση του κ. Σκορδαλή αναδεικνύεται σήμερα σε μεγάλο ηθικό θέμα και το αναδεικνύουν ποιοι; Οι άνθρωποι που μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο έδιναν αναθέσεις 100.000 ευρώ και πλέον στις συντρόφους των αδερφών τους, σε ανθρώπους που δεν είχαν καμία εμπορική δραστηριότητα και την αποκτούσαν έναν μήνα πριν την ανάθεση. Έδιναν δουλειές σε ΚΟΙΝΣΕΠ που συμμετείχαν δημοτικοί σύμβουλοι και εκατομμύρια αναθέσεων σε όλη την τετραετία. Οι άνθρωποι που είχαν κάνει τα αυτοκίνητα του Δήμου, ΙΧ για να πηγαίνουν για διασκέδαση, ταξίδια στην Αθήνα και όχι για υπηρεσιακούς λόγους…»

Αρχικά το λόγο πήρε ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Σκορδαλής ο οποίος τόνισε οτι η ανάθεση είναι απολύτως νόμιμη ενώ ανέφερε οτι είναι η μόνη εταιρία στην Ηλεία με την προβλεπόμενη τεχνογωνσία.

Στη συνέχεια ο κος Σκορδαλής προχώρησε στην αποκάλυψη οτι από το 2020 η τελευταία σύμβαση για πυροπροστασία στο Δήμο ήταν με την εταιρία του. Επειδή όπως ανέφερε ο κος Σκορδαλης δεν ήταν αρεστός στη δημοτική αρχή του κου Αντωνακόπουλου, τα δημοτικά κτήρια, τα σχολεία κλπ έμειναν χωρίς πυροπροστασία.

Από την πλευρά του ο κος Αντωνακόπουλος επανέλαβε τα περί συναλλαγής της παράταξης του κου Μπέλτσου με την παράταξη του κου Καννή και τόνισε οτι εάν υπογραφεί η συγκεκριμένη σύμβαση θα κάνει προσφυγή.

Ο ισχυρισμός του κου Αντωνακόπουλου προκάλεσε την “έκρηξη” του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Διονύση Μπέλτσου ο οποίος ανέφερε: “Δεν μπορώ να ακούω για ηθική από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με την ηθική. Η υπομονή ξεπέρασε κάθε όριο, από συγκεκριμένους κύκλους να αφήνονται υπονοούμενα για το πρόσωπό μου. Δεν έχω δώσει δικαίωμα τόσα χρόνια ποτέ. Ο Δήμος Πύργου χρωστάει με δικαστική απόφαση 20.000 ευρώ στον πατέρα μου, και δεν έχω τολμήσει να τα πάρω. Και άλλοι έχουν δώσει παντού απευθείας αναθέσεις και μιλάνε για ηθική. Σε θέματα ηθικής εγώ δεν παίζω. Και ότι έχω να πω το λέω… Δεν στέλνω αντιπροσώπους και «βρωμίζουν» την κοινωνία, όπως κάνουν κάποιοι άλλοι” κατέληξε.

Κλείνοντας ο κος Μπέλτσος για άλλη μια φορά κάλεσε το Δήμαρχο να προβεί σε διαχειριστικό έλεγχο “για να πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του” όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Θεοδώρου, οποίος τόνισε οτι η σύμβαση βάσει νόμου του 2021, είναι καθ’ όλα νόμιμη και πως η επιχείρηση του κ. Σκορδαλή είναι η μόνη που πληροί όλες τις προϋποθέσεις και διαθέτει τα ISO όπως θέτει ο νόμος. Ενημέρωσε το σώμα οτι θα γίνουν ανακοινώσεις απο τη Δημοτική Αρχή σε λίγο καιρό που θα υπάρχει το πόρισμα εξωτερικού συνεργάτη για τις οικονομικές καταστάσεις του 2023.

odigow

Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: «Άναψε φωτιές» ο εξοπλισμός πυροπροστασίας – Αποχωρήσεις και… βαριές κουβέντες

Στον «αέρα» τινάχτηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, με την «έκρηξη» να προκαλείται έπειτα από την απάντηση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «ΔΕΚΑ» Νίκου Σκορδαλή, στην επίθεση που δέχθηκε στην αρχή της εβδομάδας από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάκη Αντωνακόπουλο, σχετικά με την προμήθεια εξοπλισμού πυροπροστασίας από το Δήμο Πύργου.

Ο κ. Αντωνακόπουλος κατηγόρησε τον κ. Σκορδαλή, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε ραδιοφωνικό σταθμό στην αρχή της εβδομάδας σχετικά με σύμβαση που υπέγραψε η εταιρεία του δεύτερου με το Δήμο Πύργου για εξοπλισμό πυροπροστασίας. Ο κ. Σκορδαλής έκανε λόγο για βαρυσήμαντες κατηγορίες σε βάρος του για το γεγονός ότι η διαδικασία αγοράς υλοποιήθηκε με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, επισημαίνοντας πως ήταν απολύτως νόμιμη.

Σύμφωνα με το Νίκο Σκορδαλή, ο Τάκης Αντωνακόπουλος υπέγραψε την τελευταία σύμβαση για πυροπροστασία το 2020,  οποία όμως, όπως ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας, δεν υλοποιήθηκε ποτέ, με αποτέλεσμα «ο κ. Αντωνακόπουλος να αφήσει το Δήμο Πύργου και όλα τα δημοτικά κτίρια χωρίς πραγματική πυροπροστασία» είπε ο κ. Σκορδαλής που πρόσθεσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον του πρώην δημάρχου

Παίρνοντας στην συνέχεια το λόγο, ο κ. Αντωνακόπουλος, πέρα από την αμφισβήτηση της νομιμότητας της διαδικασίας, έκανε λόγο για ηθικό ζήτημα μεταξύ της δημοτικής αρχής και της παράταξης του Διονύση Μπέλτσου.

«Δε μπορεί να μιλά για ηθική ένας άνθρωπος που δεν έχει ηθική» είπε ο Διονύσης Μπέλτσος, απευθυνόμενος προς τον κ. Αντωνακόπουλο, κάνοντας παράλληλα λόγο, υψώνοντας έντονα τον τόνο τις φωνής του, για «βρώμικες» πρακτικές κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου από ανθρώπους που «έχουν χρεώσει το Δήμο Πύργου», ζητώντας ξανά το διαχειριστικό έλεγχο.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Νίκος Θεοδώρου είπε πως ο νόμος που επικαλείται ο πρώην δήμαρχος άλλαξε το 2021 και ότι η ανάθεση έγινε νόμιμα σε ένα νέο επιχειρηματία της πόλης που τυγχάνει να είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, που έχει δημιουργήσει μια επιχείρηση η οποία είναι η μοναδική που διαθέτει όλες τις απαιτήσεις. «Κάνουμε απευθείας αναθέσεις κάτω από προϋποθέσεις. Εμείς διαπραγματευόμαστε τις τιμές και πριν και μετά την υπογραφή της σύμβασης γιατί θεωρούμε ότι θα πρέπει να γίνεται ερευνά αγοράς. Αν κάνατε σωστό χειρισμό, θα είχαν μειωθεί οι απευθείας αναθέσεις» ανέφερε ακόμα ο κ. Θεοδώρου. Παράλληλα, επεσήμανε πως γίνεται μια προσπάθεια ώστε να νοικοκυρευτούν τα Δήμου Πύργου, αφού η απελθούσα δημοτική αρχή «άφησε τεράστια χρέη» «Δεν αφήσατε κανένα πλεόνασμα, ψάχνουμε να βρούμε λεφτά για να πληρώσουμε εργολάβους από το 2021 και 2022» συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και κατέληξε λέγοντας πως ο εξωτερικός συνεργάτης του Δήμου Πύργου απέστειλε τις οικονομικές καταστάσεις του 2023 και σύντομα θα η σημερινή δημοτική αρχή θα προβεί σε ανακοινώσεις.

Ο δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής μίλησε για κατασπατάληση χρημάτων φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Τάκη Αντωνακόπουλου. Ακολούθησε και έντονος διάλογος μεταξύ των κ.κ. Σκορδαλή και Αντωνακόπουλου, στην συνέχεια αμφότεροι αποχώρησαν και η συνεδρίαση διεκόπη.

Στην επανέναρξη της διαδικασίας, ο κ. Καννής ανέφερε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή καταδικάστηκε από το λαό και πως η σημερινή αρχή επιθυμεί να δουλεύει με επιχειρηματίες όλης της πόλης, χωρίς να κάνει διακρίσεις.

από την ηλεκτρονική έκδοση του patrisnews

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 06 17 09 55 56 284 οδειο24

This will close in 20 seconds