Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Αρκούδι Βαρθολομιού – Ο ιστορικός Ναός του Αγίου Νικολάου άνοιξε και πάλι τις πύλες του

MPRATHS DHMHTRHS 768x434

Λειτουργεί και πάλι μετά την καταστροφή του στον πόλεμο το 1942 ο Ιερός Ναός Αγ. Νικολάου στο Αρκούδι Βαρθολομιού

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το iliakanea.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ιστορικός Ναός του Αγίου Νικολάου στο Αρκούδι Βαρθολομιού, άνοιξε και πάλι τις πύλες του και υποδέχεται την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών τους πιστούς της περιοχής. Η Ακολουθία των Παθών γίνεται για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο και την καταστροφή της εκκλησίας. Η επαναλειτουργία του Ιερού Ναού, ήταν μια πρωτοβουλία των Φίλων Αγίου Νικολάου, που  είχαν την αμέριστη υποστήριξη όλων των κατοίκων του οικισμού, μόνιμων και ετεροδημοτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σημερινός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου στο Αρκούδι είναι ότι απέμεινε από την ομώνυμη Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου, η οποία ιδρύθηκε στην Βυζαντινή εποχή, διατηρήθηκε στην Τουρκοκρατία και διαλύθηκε κατά την Ιταλογερμανική κατοχή το 1942. Σύμφωνα με ιστορικές πηγές, ο Ιερός Ναός χτίστηκε πριν από το 1680 μ.Χ. και αποτελούσε μετόχι της Μονής Βλαχερνών. Το 1770 με τα Ορλωφικά καταστράφηκε από τους Τούρκους.

ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds