Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Aυτοψία σε ξεραμένα έλατα στο ελατόδασος της Δίβρης

dasarxis lattas divri

Aυτοψία σε ξεραμένα έλατα στο ελατόδασος της Δίβρης έκανε την περασμένη εβδομάδα ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, προκειμένου να διαπιστώσει τα αίτια του φαινομένου και να δρομολογήσει μέτρα αντιμετώπισής του.

instagram

Μαζί με στελέχη του δασαρχείου ο κ. Λάττας συνέλεξε δείγματα από τα έλατα που έχουν το πρόβλημα, για να σταλούν στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Λάττας από την αυτοψία δεν μπορεί να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα για την αιτία της ξήρανσης, αν δηλαδή υπάρχει κάποια ασθένεια ή οφείλεται σε εξωγενή παράγοντα, για αυτό και θα περιμένει το πόρισμα του Ινστιτούτου.

«Με μια πρώτη ματιά, φαίνεται πως τα αίτια της ξήρανσης σε κάποια έλατα είναι πολυπαραγοντικά. Για αυτόν τον λόγο πήραμε δείγματα και θα τα στείλουμε στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών στη Θεσσαλονίκη. Μόλις έχουμε το πόρισμα, θα δρομολογήσουμε και τις κατάλληλες λύσεις, διότι η προστασία του δασικού μας πλούτου είναι προτεραιότητά μας», ανέφερε.

ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds