Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Χελιδονίσματα 2024: έφθασε η πιο χαρούμενη γιορτή της άνοιξης!

AFISA XELIDONISMATA empty 2016

Υποδεχόμαστε τα χελιδόνια στο Πάρκο Τρίτση και σε όλη την Ελλάδα

Για 30ή χρονιά, η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν στα «Χελιδονίσματα» για να υποδεχθούμε τα χελιδόνια που φθάνουν από την Αφρική, στη δική τους φωλιά!

Μάλιστα, φέτος είναι μια ξεχωριστή χρονιά αφού κλείνουν 30 χρόνια από τα πρώτα «Χελιδονίσματα» που διοργάνωσε η ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ συνδυάζοντας τα παραδοσιακά εαρινά κάλαντα για τον ερχομό της άνοιξης με την κατασκευή φωλιών για τους αγαπημένους μας φτερωτούς ταξιδιώτες.

Τρεις δεκαετίες μετά, τα «Χελιδονίσματα» γιορτάζονται κάθε άνοιξη σε κάθε γωνιά της χώρας υπό τον συντονισμό της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ. Με βασικά υλικά τον ενθουσιασμό των παιδιών και τον πηλό, που αντικαθιστά το χώμα που τα χελιδόνια δυσκολεύονται πλέον να βρουν στην πόλη, για μία ακόμα χρονιά θα δημιουργήσουμε τις δικές μας χελιδονο-φωλιές! Οι φωλιές μπορούν να τοποθετηθούν στο σχολείο ή στο σπίτι προσφέροντας στα χελιδόνια έτοιμες κατοικίες και σε εμάς την ευκαιρία να «συγκατοικήσουμε» μαζί τους και να τα παρατηρήσουμε από κοντά.

Τα «Χελιδονίσματα 2024» θα υλοποιηθούν σε περισσότερες από 30 περιοχές σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με Μονάδες Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών του ΟΦΥΠΕΚΑ, σχολεία και νηπιαγωγεία, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τοπικούς περιβαλλοντικούς – πολιτιστικούς – εθελοντικούς φορείς και Δήμους.
Δείτε τις περιοχές όπου θα υλοποιηθούν ανοιχτές εκδηλώσεις (με βάση τις μέχρι τώρα δηλώσεις συμμετοχής) ΕΔΩ.

Στην Αττική, τα «Χελιδονίσματα» θα πραγματοποιηθούν στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Α. Τρίτσης» στο Ίλιον την Κυριακή 10 Μαρτίου, ώρες 11.00 – 14.00. Σας περιμένουμε στο κέντρο του Πάρκου, μπροστά στο Γυμναστήριο του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού. 
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

Τα «Χελιδονίσματα» στο Πάρκο Τρίτση διοργανώνονται από την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Α. Τρίτσης», το Κ.Ε.ΠΕ.Α Μητροπολιτικού Πάρκου Α. Τρίτση και τους Φίλους του Πάρκου.


Βρείτε σχετικό οπτικό υλικό ΕΔΩ

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

studiotselepiphotoidtautototes

Το φωτογραφείο είναι έτοιμο να σας εξυπηρετήσει σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές όσον αφορά την έκδοση της νέας ταυτότητας

This will close in 20 seconds