Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

viber image 2024 07 04 14 31 52 008

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα για το 2024

  • Φεστιβάλ με ταυτότητα και ποιότητα, με επιλογή εκδηλώσεων από όλες τις μορφές τεχνών, παραστάσεις από την   αρχαία ελληνική δραματουργία (οι δύο είναι Επιδαυρικές), με παραστάσεις  από τη νεότερη ελληνική και παγκόσμια δραματουργία, με τρεις παιδικές παραστάσεις επίσης από τη νεότερη ελληνική και παγκόσμια δραματουργία, συναυλίες από το χώρο της έντεχνης μουσικής, αλλά και μια νεανική.
  • Σημαντική θέση επίσης κατέχουν εκδηλώσεις που δημιουργεί το Φεστιβάλ για τη βραδιά Πανσελήνου με τη συμμετοχή διεθνών μουσικών, εικαστική έκθεση στην είσοδο του Αρχαιολογικού μουσείου, τη φιλοξενία της Θεατρικής Ομάδας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και την ανάδειξη και στήριξη της τοπικής καλλιτεχνικής δημιουργίας ολοκληρώνοντας ένα υψηλού επιπέδου πρόγραμμα.
  • Ανακοινώθηκε η δημιουργία μικτής χορωδίας και θεατρικής ομάδας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας καθώς και τους στόχους και δράσεις τους για το 2024 παρουσίασαν σε Συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος κ. Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, η Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Δράσεων κα Αθηνά Ηλιοπούλου και ο Σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού κ. Βασίλης Καψής.

Στη Συνέντευξη Τύπου, η οποία έγινε την Πέμπτη στις 12 μ.μ., στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, παρουσία, επίσης, του Αντιδημάρχου κ. Κωνσταντίνου Σοφιανού και του Εντεταλμένου Συμβούλου κ. Πέτρου Γκούβα, επισημάνθηκε η αξία και πρωτοτυπία του φετινού Φεστιβάλ, καθώς για πρώτη φορά αποκτά ταυτότητα, αγκαλιάζοντας όλα τα είδη Τέχνης και όλες τις ηλικίες, ξεφεύγοντας από τα όρια του Θεάτρου Φλόκα, και δίνοντας ώθηση στη δημιουργία τοπικών καλλιτεχνικών ομάδων.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ευχαρίστησε τους συνεργάτες και τους συντελεστές του Διεθνούς Φεστιβάλ και ιδιαίτερα την Αντιδήμαρχο κα Ηλιοπούλου και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Καψή και τόνισε ότι πρόκειται για ένα Φεστιβάλ με ταυτότητα και ποιότητα, που ακόμα κι αν τα όρια είναι ασαφή και δυσδιάκριτα μεταξύ ποιοτικού και εμπορικού, η φετινή διοργάνωση είναι εξαιρετική, με ισχυρό ενδιαφέρον για όλους όσους αγαπούν τον πολιτισμό. «Έχουμε αποκτήσει την φήμη, και το λέω με περηφάνεια, ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας έχει ξεπεράσει τα όρια του Νομού και έχει αποκτήσει εθνική εμβέλεια, αποτελώντας ένα από τα πλέον επιτυχημένα της χώρας. Σε μια χρονιά ιδιαίτερη για την Αρχαία Ολυμπία, σε μια χρονιά “ολυμπιακή”, οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024 και πέραν του πλαισίου του Φεστιβάλ», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Από την πλευρά της, η κα Ηλιοπούλου τόνισε ότι πρόκειται για «ένα πρόγραμμα που επιμεληθήκαμε με πολύ σεβασμό και μεράκι. Προσπαθήσαμε να καλύψουμε όλες τις καλλιτεχνικές απαιτήσεις του κοινού και δώσαμε κυρίως έμφαση στην έντεχνη μουσική και το θέατρο. Κύριο χαρακτηριστικό του φετινού Φεστιβάλ είναι ο αποκεντρωμένος χαρακτήρας του, δεδομένου ότι θα συμπεριλαμβάνονται εκδηλώσεις και εκτός του θεάτρου Φλόκα. Μάλιστα, θα έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε το Λύκειο Ελληνίδων, καθώς και την θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου της Σορβόννης».

Ο καλλιτεχνικός υπεύθυνος κ. Καψής επισήμανε πόσο σημαντικό είναι για τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας να εργάζονται για την πολιτιστική ώθηση της περιοχής δύο νέοι άνθρωποι, με ανοιχτά μυαλά και ορίζοντες, όπως ο κ. Παναγιωτόπουλος και η κα Ηλιοπούλου. «Δημιουργήσαμε ένα Φεστιβάλ που θα έχει ταυτότητα και στόχο του την επιστροφή του θεάτρου στο πρόγραμμα, με παραστάσεις από την   αρχαία ελληνική δραματουργία (οι δύο είναι Επιδαυρικές), από τη νεότερη ελληνική και παγκόσμια δραματουργία, με τρεις παιδικές παραστάσεις, συναυλίες από το χώρο της έντεχνης μουσικής, αλλά και εκδήλωση που θα γίνει στο θέατρο Καυκανιάς», ανέφερε ο κ. Καψής. Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο «θα έχουμε κοντά μας καλλιτέχνες όπως οι Κότσιρας, Πασχαλίδης, Μάλαμας, Οικονομόπουλος, Πορτοκάλογλου και μια διεθνή παραγωγή που θα γίνει στο κέντρο της πόλης, με τίτλο “Επτά θάλασσες”, στην βραδιά της Πανσελήνου. Ταυτόχρονα, θεατρικο-μουσικο-χορευτικές παραστάσεις που εντάσσονται παράλληλα στο πνεύμα των 2800 χρόνων Ολυμπιακών Αγώνων και μια εικαστική έκθεση που αφορά τη δημιουργία του κόσμου και θα γίνει στην είσοδο του αρχαιολογικού μουσείου». Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Καψής ανακοίνωσε και επίσημα  ότι ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας προχωρά στη δημιουργία Μικτής Χορωδίας και Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας, για το οποία θα ακολουθήσει νέα Συνέντευξη Τύπου. «Ο Δήμος έχει ανθρώπους νέους, ενεργούς, οι οποίοι δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ για να δώσουν βήμα στην τοπική κοινωνία και σε δικές μας καλλιτεχνικές δομές. Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα μιας δημοτικής αρχής που θα μείνει στα χρόνια, ώστε να έχουν όλοι οι πολίτες καλλιτεχνική παιδεία και δράση δική τους, μια επιτυχία που οφείλεται τόσο στον Δήμαρχο όσο και στην Αντιδήμαρχο», κατέληξε ο ίδιος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ 2024

ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ:
 ΡΟΔΟΝ CAFE (τηλ. 26240-29180)
ΠΥΡΓΟΣ:
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΚΟΡΚΟΛΗΣ ( τηλ. 26210-22674)
ΑΜΑΛΙΑΔΑ:
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ (τηλ. 26220-21221)
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΧΩΡΟΣ (τηλ. 26220-21770)
ΖΑΧΑΡΩ:
 STRIGAS TRAVEL (και μεταφορά τηλ. 26250- 33517 & κιν.
6934152407- 6906634592)
ΚΡΕΣΤΕΝΑ:
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ (τηλ. 26250-24665)
ΓΑΣΤΟΥΝΗ:
 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ (τηλ. 26230-32356)
 ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΕΙΟ-ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΒΑΡΟΥΧΑ ΜΑΡΙΑ (Τηλ.
2623032320 – κιν. 6974929166)
ΛΕΧΑΙΝΑ:
 ΟΠΤΙΚΑ ZOEL, Ζωή Γεωργιτσοπούλου (τηλ. 26230-22888, κιν.
6973491445)
ΒΑΡΔΑ:
 ΟΠΤΙΚΑ ZOEL, Ζωή Γεωργιτσοπούλου (τηλ. 26230-73727, , κιν.
6973491445)

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds