Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Δίκτυο εργασιακής εκμετάλλευσης αλλοδαπών δρούσε και στην Ηλεία

metanastes allodapoi ergatess

Εγκληματικό δίκτυο με προεκτάσεις στην Ηλεία, που εμπορευόταν ανθρώπους, με σκοπό την εργασιακή τους εκμετάλλευση, αποκάλυψε η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Καταπολέμησης  Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με την σύλληψη δύο αλλοδαπών και την ταυτοποίηση ακόμα πέντε ατόμων, τα οποία αναζητούνται.

Συνολικά, η εγκληματική οργάνωση απαρτίζεται από εννέα μέλη, ενώ η σύλληψη των δύο, μιας 29χρονης και ενός 30χρονου από το Νεπάλ, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την περασμένη Δευτέρα.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής, τα φερόμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης,  στρατολογούσαν, με πρόσχημα καλύτερες οικονομικές απολαβές, ομοεθνείς τους, οι οποίοι εργάζονταν νόμιμα στη Ρουμανία η δράση τους εξαπλώνονταν και σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας, όπως η Λακωνία, η Δυτική Αχαΐα και η Ηλεία.

Οι περιοχές αυτές ήταν και ο τελικός προορισμός των θυμάτων, ο αριθμός των οποίων είναι μεγάλος και ακόμα αποτελεί αντικείμενο διερεύνησης. Εκεί, τα θύματα παραλαμβάνονταν από επιστάτες – μέλη της οργάνωσης που επέβλεπαν και επιτηρούσαν την κίνησή τους, ώστε να διοχετεύονται χρήματα στην εγκληματική οργάνωση από την εργασιακή τους εκμετάλλευση.

ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds