Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Δήμος Πύργου: Ξύνεδρίασε το Τοπικό  Επιχειρησιακό  Συντονιστικό  Οργανο Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.)

image 36 3

Δήμος Πύργου: Ξύπνησε μνήμες του 1993 η “επίσκεψη” του εγκέλαδου – Άμεση η αντίδραση του Δήμου και των υπηρεσιών του- Σύσκεψη με Διευθυντές υπηρεσιών-Συνεδρίασε το Τοπικό  Επιχειρησιακό  Συντονιστικό  Οργανο Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.)

image 36 5 1024x479 1

ΞΥΠΝΗΣΕ ΜΝΗΜΕΣ ΤΟΥ 1993 Η «ΕΠΙΣΚΕΨΗ» ΤΟΥ ΕΓΚΕΛΑΔΟΥ

Άμεση η αντίδραση του Δήμου Πύργου και των υπηρεσιών του

*Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Πύργου μετά την πρωινή «επίσκεψη» του εγκέλαδου, αφού τέθηκαν σε εγρήγορση όλες οι υπηρεσίες και προχώρησαν στην  εφαρμογή όλων  των μέτρων  που προβλέπονται από την πολιτική προστασία για παρόμοιες καταστάσεις.

Το πρωί της Παρασκευής (29/04/24)  έγινε σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Πύργου κ. Στάθη Καννή με όλους τους διευθυντές των υπηρεσιών του Δήμου  προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση που είχε προκαλέσει η σεισμική δόνηση των 5,7 της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε στις 9:12 π.μ.

 Κατά την διάρκεια της συζήτησης διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν σημειωθεί ζημιές και δόθηκαν οδηγίες για την υλοποίηση μακροσκοπικού ελέγχου της κατάστασης των δημοσίων  κτιρίων.  Για το σκοπό αυτό συγκροτήθηκαν κλιμάκια από την Τεχνική Υπηρεσία και την Πολιτική Προστασία.

Υπήρξε μέριμνα για την απομάκρυνση των μαθητών  από τα σχολικά κτίρια σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ηλεία, τα οποία παρέμειναν στους αύλειους χώρους μέχρι την παραλαβή τους από τους γονείς τους.

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π

Ο Δήμαρχος κ Στάθης Καννής άμεσα συγκάλεσε συνεδρίαση του Τοπικού  Επιχειρησιακού  Συντονιστικού  Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.),  ώστε να υπάρξει συντονισμός των ενεργειών των εμπλεκόμενων υπηρεσιών με την αντιμετώπιση των φυσικών φαινομένων.

Ο Δήμαρχος έκανε πλήρη ενημέρωση για τις ενέργειες στις οποίες είχε προβεί ο Δήμος και συμφωνήθηκε ο περαιτέρω συντονισμός των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Ο κ. Καννής κατά την διάρκεια της συζήτησης έκανε αναφορά στο γεγονός ότι δεν διαπιστώθηκαν ζημιές καθώς και στην αγωνία που προκάλεσε  η σεισμική δόνηση στους κατοίκους του Δήμου, αφού ξύπνησαν μνήμες  από τον καταστροφικό σεισμό της 26ης  Μαρτίου 1993. Επίσης ότι κλιμάκια καθόλη την ημέρα θα διενεργούν ελέγχους και περιπολίες καθώς και ότι με βάση την επικοινωνία που είχε με σεισμολόγους το φαινόμενο βαίνει προς εκτόνωση

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds