Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ (τεστ Παπανικολάου) στην Φιγαλεία.

1708076729341

Ο Δήμος Ζαχάρως μέσω του Κέντρου Κοινότητας και του Βοήθεια στο Σπίτι, σε συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας, μετά τη Ζαχάρω,  πραγματοποίησε δωρεάν προληπτικό γυναικολογικό έλεγχο (ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ) σε γυναίκες της Δημοτικής Ενότητας Νέας Φιγαλείας, την Πέμπτη 15/2/2024 με μεγάλη επιτυχία.

Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας και της Βοήθειας στο σπίτι, του Δήμου Ζαχάρως, και το κλιμάκιο του Δικτύου Μαιών Αμαλιάδος, υποδέχθηκαν γυναίκες που θέλησαν να κάνουν γυναικολογικό προληπτικό έλεγχο, από τη Φιγαλεία και την ευρύτερη περιοχή. 

Στη δράση αυτή έδωσαν το παρόν ο  Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Συνοχής & Αλληλεγγύης Γιώργος Τριγάζης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Εντεταλμένος Σύμβουλος για την Φιγαλεία Νίκος Κουτσόπουλος, και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέας Φιγαλείας Παναγιώτης Πάλλας.

Ο Αντιδήμαρχος  Γιώργος Τριγάζης, μετά το πέρας της δράσης, ανέφερε:

<< Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά, αλλά και εκ μέρους του Δημάρχου Ζαχάρως Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, όλες εκείνες τις γυναίκες που ήρθαν και έκαναν προληπτικό έλεγχο. Είναι πρωταρχικής σημασίας για εμάς η συνεχής ενημέρωση και στήριξη των δημοτών μας, μέσα από στοχευμένες δράσεις. Πολύ περισσότερο όταν έχει να κάνει με θέματα που αφορούν την υγεία. Θα συνεχίσουμε με συνέπεια στην ίδια κατεύθυνση και θα εμπλουτίσουμε τις παρεμβάσεις μας, με τα στελέχη των κοινωνικών δημοτικών υπηρεσιών σε όλο τον Δήμο Ζαχάρως. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης, το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδος, για την άψογη συνεργασία του>>.

*Το Κέντρο Κοινότητας είναι Συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Ελλάδα 2021-2027”

*Το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας με έδρα τη Ν.Μ.Αμαλιάδας ανήκει στο Δίκτυο Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Μαιών του Ν.Ηλείας, που ξεκίνησε πιλοτικά τη λειτουργία του το 2016 με απόφαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και έκτοτε έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε χιλιάδες γυναίκες του νομού μας, ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές.

Οι δράσεις του Δικτύου Μαιών αφορούν τις  λήψεις τεστ Παπανικολάου που διενεργούνται σε Δημόσιες Δομές Υγείας των συνεργαζόμενων Δήμων, με αποστολή των δειγμάτων στο Κυτταρολογικό Τμήμα του Ν.Αλεξάνδρας, καθώς και ενημερωτικές ομιλίες που ευαισθητοποιούν την κοινωνία για την αξία της πρόληψης .

Επίσης πραγματοποιούνται  δωρεάν προγράμματα προετοιμασίας γονεϊκότητας, ανώδυνου τοκετού,  προαγωγής μητρικού θηλασμού και εκπαίδευσης στη φροντίδα του νεογνού ,με διαδικτυακές  συναντήσεις ή δια ζώσης στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους στη Ν.Μ.Αμαλιάδας  και στη Ν.Μ.Κρεστένων.

αφισα ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΙΩΝ

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos