Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» Πύργου

dimotikotheatroapollonpyrgos

Χώρος θεάτρου και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Το Θέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» βρίσκεται, στο κέντρο του Πύργου λίγα μόλις μέτρα από την κεντρική πλατεία. Χτίσθηκε γύρω στα 1880 και αποτέλεσε το επίκεντρο της πνευματικής δραστηριότητας της πόλης, η οποία ανθούσε οικονομικά έως το 1930. Η λειτουργία του συνεχίστηκε έως το 1960, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Πολιτισμού το έκρινε διατηρητέο μνημείο. Το 1987 άρχισαν οι εργασίες ριζικής επισκευής του.

Παρέμεινε η περιμετρική λιθοδομή και τα μάρμαρα της όψεως του κτιρίου, ενώ προστέθηκε σαν νέο κτίσμα η σκηνή, το FOYER, τα καμαρίνια, το μηχανοστάσιο και οι χώροι υγιεινής. Έχει συνολική χωρητικότητα μόλις 230 θέσεων μαζί με τον εξώστη, ενώ η ακουστική του είναι αρίστη. Σημαντικά αρχιτεκτονικά στοιχεία εσωτερικού αποτελούν το ταβάνι, η μπούκα σκηνής και ο εξώστης. Εκατέρωθεν του κτιρίου έχουν δημιουργηθεί δύο μικρές πλατείες. Αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής του τελευταίου τετάρτου του 19ου αιώνα.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

like us on facebook logo iliakanea

This will close in 20 seconds