Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση

LATSIS FOUNDATION LOGO GR Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση

Δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση προς το Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ»

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση προέβη σε δωρεά προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ» με σκοπό την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό της Μονάδας Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών Κυττάρων (ΜΜΑΚ) της Β-Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ

Μέσω της δωρεάς, η Μονάδα ενισχύθηκε με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό με στόχο την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του Εργαστηρίου Μεταμόσχευσης. Πραγματοποιήθηκε, επίσης, αναδιαμόρφωση τμήματος της εν λειτουργία Μονάδας, επιτρέποντας έτσι τη δημιουργία δύο επιπλέον θαλάμων νοσηλείας για την υποστήριξη των Μεταμοσχεύσεων Αιμοποιητικών Κυττάρων.

Ο Διοικητής του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», κ. Σπυρίδωνας Αποστολόπουλος, αναφερόμενος στη δωρεά σημείωσε ότι: «Η ενίσχυση των ειδικών υγειονομικών μονάδων που παρέχουν καινοτόμες ιατρικές υπηρεσίες είναι απαραίτητη για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος Υγείας. Η προσφορά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση υπηρετεί αυτόν τον σκοπό και εκ μέρους της Διοίκησης του Νοσοκομείου εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μας.».

Ο Καθηγητής κ. Παναγιώτης Τσιριγώτης, Επιστημονικά Υπεύθυνος της Μονάδας, δήλωσε: «Η δημιουργία δύο επιπλέον ειδικά εξοπλισμένων θαλάμων μεταμόσχευσης και η υποστήριξη του Εργαστηρίου Μεταμόσχευσης με σύγχρονο και υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό θα ενισχύσει τις δυνατότητες της Μονάδας και θα καταστήσει εφικτή την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας σε περισσότερους ασθενείς. Συγκεκριμένα, δύο νέοι θάλαμοι θα δώσουν τη δυνατότητα εξειδικευμένης θεραπείας, όπως η αλλογενής μεταμόσχευση, σε περίπου είκοσι επιπλέον ασθενείς ετησίως με πολύ σοβαρά και δυσίατα νοσήματα, όπως είναι οι αιματολογικές κακοήθειες.».

Από την πλευρά του Ιδρύματος, ο Δρ. Πέτρος Καλαντζής, Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου, σημείωσε: «Ο εκσυγχρονισμός του Μονάδας Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών Κυττάρων του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» εντάσσεται σε μια οργανωμένη προσπάθεια που κάνουμε εδώ και αρκετά χρόνια επιδιώκοντας στοχευμένες παρεμβάσεις προς το Εθνικό Συστήμα Υγείας. Η συγκεκριμένη δωρεά προς το Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ» έρχεται ως συνέχεια μιας ανάλογης δωρεάς που είχε γίνει το 2014 από το Ίδρυμά μας προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών για την αναβάθμιση της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών. Ευελπιστούμε ότι και αυτή η νέα δωρεά, θα δώσει ζωή και ελπίδα σε δεκάδες συνανθρώπους μας στα επόμενα χρόνια και θα διευκολύνει το δύσκολο έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου.».

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 02 23 12 35 38 848

This will close in 20 seconds