Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Δράση προσομοίωσης με θέμα την έμφυλη  βία  και την ισότητα των φύλων από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

image 43 37

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας φιλοξένησε δράση προσομοίωσης με θέμα την έμφυλη βία που συνδιοργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης με τα σχολεία του προγράμματος, Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: ΕΕΕΕΚ Ναύπακτου, ΓΕΛ Βούναργου Ηλείας, ΓΕΛ Ρίου, 5ο ΓΕΛ Πάτρας, 13ο ΓΕΛ Πάτρας, Γυμνάσιο Ρίου, Ιδιωτικό Λύκειο θεμέλιο και το ΕΠΑ.Λ. Κάτω Αχαΐας που ανέλαβε και το συντονισμό της δράσης .

Η επιτυχημένη δράση  προσομοίωσης  της ολομέλειας Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τους 100 περίπου μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024. Το θέμα που ανέπτυξαν αφορούσε την έμφυλη  βία  και την ισότητα των φύλων ενώ ο απώτερος  σκοπός του προγράμματος είναι να βελτιώσει τις γνώσεις των μαθητών σχετικά με την ευρωπαϊκή κοινοβουλευτική δημοκρατία, τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τις ευρωπαϊκές αξίες. Το πρόγραμμα ενθαρρύνει επίσης τους μαθητές να συμμετάσχουν ενεργά στις δημοκρατικές διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τη δράση συντόνισαν η  Επικεφαλής του Europe Direct της ΠΔΕ, Μαρία Βουτσινά και η εκπαιδευτικός από το ΕΠΑ.Λ. Κάτω Αχαΐας, Μαρία Καρδάμα όπου είχαν και συμβουλευτικό ρόλο στη δράση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Ερευνάς & Καινοτομίας, Τάκης Παπαδόπουλος υποδέχτηκε τους μαθητές, παρακολούθησε με  ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εκπαιδευτική  διαδικασία και αποτιμώντας τη, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η προσομοίωση ως εκπαιδευτικό μέσο επιτυγχάνει να εξοικειώσει  τους αυριανούς πολίτες  με τον τρόπο λήψης αποφάσεων μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, να αναπτύξει τις  δεξιότητες  επικοινωνίας και διαπραγμάτευσης και να  ενισχύσει  τη συμμετοχή των νέων στη δημόσια ζωή. Οι μαθητές είναι καταρτισμένοι και ακούγοντας το λόγο  τους νιώθουμε  ότι θέλουν με τις προτάσεις τους να επηρεάζουν τις ευρωπαϊκές πολιτικές.»

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Ευρωβουλεύτρια, Έλενα Κουντουρά επισημαίνοντας την αξία της συμμετοχής των πολιτών στις ευρωπαϊκές δημοκρατικές διαδικασίες.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds