Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Δύσκολο τριήμερο με την πρόταση δυσπιστίας

ripes2

 H κυβέρνηση πέρασε ένα ομολογουμένως δύσκολο τριήμερο με την πρόταση δυσπιστίας, αν και όπως αναμενόταν την κέρδισε άνετα στη Βουλή.

 Και αυτό όχι μόνο εξαιτίας άστοχων χειρισμών που κόστισαν τις καρέκλες δύο υψηλόβαθμων στελεχών του Μ.Μ. Η υπόθεση των Τεμπών έχουμε ξαναπεί ότι δεν έκλεισε γιατί η Ν.Δ. κέρδισε τις εκλογές το περασμένο καλοκαίρι. Δεν κλείνει ένα τόσο τραγικό γεγονός που έχασαν τις ζωές τους 57 άνθρωποι μέσα σ΄ ένα τρένο. Και αυτό προφανώς δεν το κατανόησε η κυβέρνηση, δεν το χειρίστηκε σωστά, όσον αφορά την Εξεταστική Επιτροπή, κυρίως την εικόνα που μετέδιδε και λιγότερο την ουσία του θέματος. Γιατί αν η ουσία είναι η δικαστική διερεύνηση τότε δεν μπορείς να την κατηγορήσεις για κωλυσιεργία, το αντίθετο. Το Μάτι έγινε το 2018 και ξεκίνησε τώρα, ενώ τα Τέμπη έγιναν πριν έναν χρόνο και η δίκη ξεκινάει τον Ιούνιο. Αλλά και η αναβάθμιση των συστημάτων ασφαλείας των τρένων – που έλειπε τόσο πολύ από τα Τέμπη εκείνη τη μοιραία νύχτα – θα είχε αποκατασταθεί μαζί με όλο το σύστημα αν δεν μεσολαβούσαν οι πλημμύρες Daniel που ακόμα ταλαιπωρούν τον τόπο.

Μητσοτάκης

Ο Μητσοτάκης χθες το βράδυ, αφού λοιπόν παραδέχτηκε ότι υπήρξαν κυβερνητικές παραλείψεις στη «διαχείριση» του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, μίλησε με ειλικρίνεια και συναίσθημα, αλλά περιέγραψε επαρκώς και τις ενέργειες της κυβέρνησής του να αποδοθεί πιο γρήγορα, όσο ποτέ, δικαιοσύνη αλλά και να εκσυγχρονιστεί ένα λαϊκό μέσο μεταφοράς όπως είναι το τρένο, για να μην ξαναγίνει το κακό. Υπήρξε για μία ακόμα φορά ξεκάθαρος και θεσμικός υπενθυμίζοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι αυτός εξελέγη πρωθυπουργός και μάλιστα προσφάτως για δεύτερη φορά και αυτός κυβερνάει. Περιττό να σημειώσω ότι τα υπόλοιπα στα οποία αναφέρθηκε περί επιχειρηματικών συμφερόντων είναι υπαρκτά και συμβαίνουν στη χώρα εδώ και δεκαετίες, με διαφορετική ένταση κάθε φορά. Θα δούμε πώς η κυβέρνησή του θα τα περιορίζει από εδώ και στο εξής.

Αντικαταστάτες Μ.Μ.

Τώρα οι πληροφορίες μού λένε ότι ο Κ.Μ. μάλλον δύσκολα θα βάλει νέους υπουργούς στη θέση του Μπρατάκου και του Παπασταύρου, το πιο πιθανό για την ώρα είναι να ορίσει «εσωτερικούς αντικαταστάτες», ίσως τον Γ. Μυλωνάκη (θέση Μπρατάκου) παλαιό συνεργάτη του, που σήμερα είναι γ.γ. της Βουλής, αλλά και τον Μ. Βορίδη στο νομοθετικό έργο, ίσως με κάποιες βοηθητικές προσθήκες.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

This will close in 20 seconds