Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

«Ενισχύουμε την επαγγελματική εκπαίδευση στην Ηλεία» – Ο Υφ. Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος για την ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑΛ

2b11d091 d974 48bd 9a0a 6341074f2c51

Ο Υφ. Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος για την ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑΛ

«Ενισχύουμε την επαγγελματική εκπαίδευση στην Ηλεία»

-Αποτελεσματική η συνεργασία του με τον Γ.Γ. Επαγγελματικής Κατάρτισης, Γ. Βούτσινο

«Ο τομέας της εκπαίδευσης στο Νομό Ηλείας ενισχύεται και θα συνεχίσει να ενισχύεται, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας». Με αυτά τα λόγια σχολίασε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Ηλείας, Ανδρέας Νικολακόπουλος την θετική εξέλιξη που αφορά στην ίδρυση Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) στην πόλη του Πύργου.

Ο κ. Νικολακόπουλος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του Υπουργείου, σε ένα δίκαιο όπως το χαρακτήρισε αίτημα, το οποίο είχε προωθήσει ο ίδιος με εμπεριστατωμένα στοιχεία και οι επαφές έφεραν αποτέλεσμα.

Από την πρώτη συνάντηση που είχε με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας, Ανδρέα Ζέρβα, είχαν συζητήσει τις δυνατότητες ίδρυσης Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου στο νομό, καθώς είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον και τα στοιχεία καταδείκνυαν την ανάγκη δημιουργίας του.

Από την πλευρά του ο κ. Νικολακόπουλος έκανε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και βρισκόταν σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας, Γεώργιο Βούτσινο, ο οποίος κατανόησε από την πρώτη στιγμή την αναγκαιότητα ενίσχυσης της Ηλείας στην επαγγελματική κατάρτιση.

Προ ημερών ο κ. Νικολακόπουλος είχε νέα συνάντηση με τον κ. Βούτσινο, στην διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε ότι το αίτημα τελεσφόρησε, κάτι που επιβεβαιώθηκε και με την επίσημη ανακοίνωση.

DD46A442 A564 436E B57B ED7362423B7E

Ίσες ευκαιρίες για όλους

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ που θα λειτουργήσει στον Πύργο, έρχεται να καλύψει τις ανάγκες των εργαζόμενων μαθητών και να εξασφαλίσει ίσες ευκαιρίες σε όλους.

Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν δύο Τομείς:  Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας/Βοηθός Νοσηλευτή και  Μηχανολογίας/Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών.

Ειδικότητες που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις και αναμένεται να προσελκύσουν μεγάλο αριθμό μαθητών.

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολακόπουλος, υπάρχει μέριμνα ώστε να προστεθούν στην πορεία και άλλοι τομείς, ανάλογα και με τη ζήτηση που υπάρχει στην περιοχή.

«Το Εσπερινό ΕΠΑΛ έρχεται να καλύψει ένα κενό που υπήρχε στο νομό μας. Πλέον, οι εργαζόμενοι μαθητές που επιθυμούν να στραφούν στην επαγγελματική εκπαίδευση θα μπορούν να το πράξουν μέσα από το δημόσιο σχολείο. Είμαι βέβαιος ότι και το Εσπερινό ΕΠΑΛ θα συμβάλλει τα μέγιστα, προάγοντας την επαγγελματική εκπαίδευση, μέσα από προγράμματα σπουδών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς και στις θέσεις που θα κληθούν να καλύψουν οι μαθητές, δίνοντας διέξοδο στην επαγγελματική τους αποκατάσταση» σημείωσε ο κ. Νικολακόπουλος.

2b11d091 d974 48bd 9a0a 6341074f2c51

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds