Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΎΡΓΟΥ

Στιγμιότυπο οθόνης 143

Μια συζήτηση για την Ευρώπη

Ένα διαφορετικό μάθημα προσέφερε στους μαθητές της Ε’ και της Στ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, στο πλαίσιο των μαθημάτων της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και της Πολιτικής Παιδείας ο πρ. Ευρωπαίος Επίτροπος, Βουλευτής Ηλείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η διδακτική αυτή προσέγγιση πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία-πρόταση του Διευθυντή της σχολικής μονάδας κ. Γιώργου Φωτόπουλου που απεύθυνε και την σχετική πρόσκληση.

Ο κ. Αβραμόπουλος τονίζοντας τα θετικά της ΕΕ και την σημασία να είσαι συγχρόνως και Έλληνας και Ευρωπαίος πολίτης, έκανε μια σύντομη εισαγωγική τοποθέτηση ενημερώνοντας τους μικρούς μαθητές με απλό και κατανοητό τρόπο για την ιστορία και την λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών επισημαίνοντας την σημασία τους για τους λαούς της Ευρώπης που έχοντας αφήσει πίσω τους παλιούς διαχωρισμούς και τις συγκρούσεις ζουν πλέον σε ένα περιβάλλον ασφαλείας και ειρήνης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε ο διάλογος του κ. Αβραμόπουλου με τους μικρούς μαθητές, που για μια ώρα περίπου έθεταν εύστοχα, ουσιαστικά και επίκαιρα ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς με τον πρ. Ευρωπαίο Επίτροπο ακούραστα να δίνει απαντήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έγιναν πολιτικές αναφορές παρά μόνο πόσο σημαντικές είναι οι Ευρωεκλογές για τους πολίτες και την χώρα μας.

Οι ερωτήσεις των μαθητών κατέδειξαν πως τα παιδιά σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη γενιά, προβληματίζονται και επιθυμούν να είναι συμμέτοχοι στην δημιουργία ενός μέλλοντος που αφορά όλους κυρίως όμως αυτούς.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε εντυπωσιασμένος από το υψηλό επίπεδο των ερωτήσεων και συνεχάρη τον διευθυντή του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι απέδειξαν έμπρακτα πως όχι μόνο εκπαιδεύουν καλούς μαθητές αλλά κυρίως τους καθιστούν από τώρα ενεργούς πολίτες.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

This will close in 20 seconds