Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Επισπεύδεται ο νόμος για τα ομόφυλα ζευγάρια

Χαίρετε, λοιπόν έχω την αίσθηση ότι ο Μητσοτάκης όχι μόνο δεν πρόκειται να κάνει πίσω στον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά ίσως τον φέρει στο Υπουργικό Συμβούλιο και πριν από το ταξίδι του στην Αμερική, δηλαδή πριν από τις 26 του μηνός. Η πηγή μου υποστηρίζει ότι όσοι μετρούν σε καθημερινή βάση – με χαρτί και μολύβι – τους εσωκομματικούς συσχετισμούς δυνάμεων στη ΝΔ, διαπιστώνουν ότι η κατάσταση σταδιακά εκτονώνεται. Σημείο καμπής αποτελεί η συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ, καθώς πριν από την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη οι «δεν ψηφίζω» υπολογίζονταν σε περίπου 90, με τους μισούς να δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν και τους άλλους να απέχουν. Από την επόμενη ημέρα της συνέντευξης ξεκίνησαν οι αλλαγές. Τα «όχι» μετατρέπονταν σε αποχή και οι αποχές σε «ναι», με αστερίσκους. Για παράδειγμα, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Στράτος Σιμόπουλος, ο οποίος πριν από πέντε ημέρες δήλωνε ότι θα καταψηφίσει τον γάμο και χθες έσπευσε να πει ότι «στηρίζω την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και παρά τη διαφωνία μου επί της αρχής δεν επιθυμώ να δημιουργήσω πρόβλημα στην κυβέρνηση». Και μη σπεύσετε να πείτε ότι ο βουλευτής θα απέχει, γιατί μπορεί να εκπλαγείτε.

40 – 45 βουλευτές…

-Σε κάθε περίπτωση σήμερα, οι «δεν ψηφίζω» υπολογίζονται σε 55-60, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι 40 που αποφεύγουν να τοποθετηθούν. Οι πιο συντηρητικές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι στην τελική ψηφοφορία δεν θα καταγραφούν περισσότερες από 40-45 διαφοροποιήσεις. Πάντως, η πρώτη ημέρα της εσωκομματικής ενημέρωσης στα γραφεία του κόμματος έληξε με ισοπαλία. Υπήρξαν βουλευτές όπως οι Κατερίνα Μονογυιού, Νεοκλής Κρητικός, Γιώργος Κώτσος που φαίνεται να μετακινούνται προς το «ναι» και άλλοι, όπως οι Νίκος Βλαχάκος και Κώστας Κατσαφάδος, που εξέφρασαν προβληματισμούς και επιφυλάξεις, αν και μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχαν αποκαλύψει τις προθέσεις τους.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 02 23 12 35 38 848

This will close in 20 seconds