Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΟΕΒ

ANDREAS NIKOLAKOPOULOS

ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Οι οφειλές στους ΤΟΕΒ και η απόδοσή

τους μέσω των ΔΟΥ

-Κατέθεσε ερώτηση στον Υπουργό

 Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη

Το θέμα με τα ποσά που οφείλονται στους ΤΟΕΒ και η απόδοσή τους μέσω των ΔΟΥ, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής του νομού μας ΑνδρέαςΝικολακόπουλος με ερώτηση που κατέθεσε στον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη.

Ο κ. Νικολακόπουλος κάνει αναφορά στις παθογένειες που παρουσιάζουν οι Οργανισμοί ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ, ως προς την οικονομική τους κατάσταση και τις οφειλές τους προς την ΔΕΗ για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν  περιέλθει σε δεινή θέση καθώς αδυνατούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και βρίσκονται συνεχώς αντιμέτωποι με τον κίνδυνο διακοπής ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων, με ότι αυτό συνεπάγεται για την άρδευση των αντλιοστασίων.

Δεν φτάνουν στα ταμεία των ΤΟΕΒ

«Οι ΤΟΕΒ επικαλούνται αδυναμία καταβολής των οφειλών τους, διότι αρκετοί αγρότες- αρδευτές μέλη τους δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται μεγάλες οφειλές προς τους Οργανισμούς. Από την στιγμή που δεν εισπράττουν, δεν έχουν δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών τους προς την ΔΕΗ» αναφέρει μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι: «Παρά το γεγονός ότι η νομοθεσία δίνει την δυνατότητα στους ΤΟΕΒ να αποστέλλουν τα οφειλόμενα ποσά στις αρμόδιες ΔΟΥ, προς βεβαίωση των οφειλών, ώστε να μπορούν στην συνέχεια να εισπράττουν τα ποσά και μολονότι έχει ακολουθηθεί η εν λόγω διαδικασία σε πολλές περιπτώσεις, διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα και τα οφειλόμενα ποσά δεν φτάνουν στα ταμεία των ΤΟΕΒ». 

Η ερώτηση στον Υπουργό

Ως εκ τούτου ερωτά τον Υπουργό:

  1. Υπάρχουν στοιχεία ότι οι ΤΟΕΒ της Ηλείας έχουν αποστείλει προς βεβαίωση στις αρμόδιες ΔΟΥ τα οφειλόμενα ποσά και ποιο είναι το μέγεθος αυτών των ποσών ;
  2. Εφόσον έχει προχωρήσει η ανωτέρω διαδικασία, τι ποσά έχουν εισπραχθεί από τις ΔΟΥ και τι έχει επιστραφεί μέχρι σήμερα στους ΤΟΕΒ;

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds