Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

H 117 Πτέρυγα Μάχης της Ανδραβίδας θα αποτελεί τη βάση των ελληνικών F-35

F35

«Πράσινο φως» για τα F-35 στην Ανδραβίδα!

Το κόστος αναμένεται να αγγίξει τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει την προμήθεια 20 μαχητικών, την εν συνεχεία υποστήριξή τους, την εκπαίδευση χειριστών και τεχνικών και την κατασκευή όλων των απαραίτητων υποδομών ασφαλείας στην 117 Πτέρυγα Μάχης της Ανδραβίδας, η οποία θα αποτελεί τη βάση των ελληνικών F-35.

Την προμήθεια 20 αεροσκαφών F-35 ενέκρινε η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, κάνοντας δεκτή την εισήγηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, ο οποίος τόνισε ότι με την απόκτηση των F-35 διασφαλίζεται η δυνατότητα αποτροπής οποιασδήποτε απειλής κατά της χώρας από οπουδήποτε κι αν προέρχεται.

Το κόστος αναμένεται να αγγίξει τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει την προμήθεια 20 μαχητικών, την εν συνεχεία υποστήριξή τους, την εκπαίδευση χειριστών και τεχνικών και την κατασκευή όλων των απαραίτητων υποδομών ασφαλείας στην 117 Πτέρυγα Μάχης της Ανδραβίδας, η οποία θα αποτελεί τη βάση των ελληνικών F-35.

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε αναλυτικά μετά τη συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής των Ελλήνων: «Στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Εξοπλιστικών της Εθνικής αντιπροσωπείας, της Βουλής των Ελλήνων, είχα τη δυνατότητα να εισηγηθώ δύο σημαντικά κεφάλαια της ‘‘Ατζέντας 2030’’. Κατ’ αρχάς την απόκτηση 20 αεροσκαφών τύπου F-35, των πιο εξελιγμένων αεροσκαφών που πετάνε αυτή τη στιγμή.

Ένα σημαντικό όπλο που θα δώσει μια μεγάλη δυνατότητα στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Θα διασφαλίσει τη δυνατότητα της αποτροπής οποιασδήποτε απειλής κατά της χώρας μας από οπουδήποτε και αν προέρχεται. Και από την άλλη, την έναρξη διερεύνησης συμμετοχής στο πρόγραμμα ναυπήγησης, στην Ελλάδα, με προδιαγραφές ειδικές, της φρεγάτας ‘‘Constellation’’, της νέας γενιάς φρεγάτας του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού. Μιας φρεγάτας που εφόσον αποφασίσουμε τη ναυπήγησή της, μετά από αυτό το αρχικό στάδιο θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό όπλο για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds