Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

H Θεώνη Γεωργοπούλου είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας

georgopouloutheoni

 “Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στη ιστορία του αναδείχθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας”

20240102 191704

Την πρώτη γυναίκα πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου στην ιστορία του απέκτησε ο Δήμος Ήλιδας,  αφού η δημοτική σύμβουλος της παράταξης του νέου Δημάρχου Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και γνωστή πνευμονολόγος Θεώνη Γεωργοπούλου, αναδείχθηκε από τους συναδέλφους της ομόφωνα, σε πρόεδρο του σώματος για τους επόμενος 30 μήνες. 

20240102 190704

Ομόφωνα αναδείχθηκαν -επίσης- τόσο ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου από της παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, Ευγένιος Αστέρης, όσο και ο γραμματέας του σώματος από την παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας Σάκης Κότσιφας. 

Εν συνεχεία, αναδείχθηκαν και τα επτά μέλη της νέας Δημοτικής Επιτροπής, με τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο να κρατάει την προεδρία.

Έπειτα από δύο διαδοχικές ψηφοφορίες, όπως προβλέπεται από το νέο νομικό πλαίσιο, από την παράταξή της πλειοψηφίας τακτικά μέλη αναδείχθηκαν οι: Αθανασόπουλος Γιάννης, Αναγνωστόπουλος Κωνσταντίνος, Ανδρουτσόπουλος Ανδρέας και Τσεριώνης Κώστας, με αναπληρωματικούς τους: Ευσταθόπουλο Ηλία, Νικολόπουλο Χρήστο, Παπαγιαννόπουλο Μάκη και Τρικόγια Ντίνο.

Οι παρατάξεις της μειοψηφίας ανέδειξαν συνολικά δύο μέλη, με όλους τους υποψηφίους της διαδικασιας να προέρχονται μόνο από τη μείζονα αντιπολίτευση. 

Συγκεκριμένα από την κάλπη αναδείχθηκαν τακτικά μέλη οι: Λυμπέρης Γιάννης και Χριστοφόρου Ευάγγελος και αναπληρωματικά οι: ΛυμπέρηςνΕρνέστο και Παπαδόπουλος Βασίλειος.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds