Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

ΑΣΕΠ: Οι μισοί επιτυχόντες αρνούνται να διοριστούν στους δήμους

no stop arnisi risk more rejection

ΑΣΕΠ -13Κ/2021: Οι μισοί επιτυχόντες αρνούνται να διοριστούν στους δήμους

Το Δημόσιο (και οι Δήμοι) μάλλον δεν ελκύουν τους νέους επιστήμονες…

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει -όχι κάποια έρευνα- αλλά ο ίδιος ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου βλέποντας το τι απίστευτο συνέβη με την προκήρυξη 13Κ/2021.

Η συγκεκριμένη προκήρυξη αφορούσε κρίσιμες ειδικότητες ΠΕ διαφόρων υπηρεσιών του Δημοσίου και δη της Αυτοδιοίκησης και ενώ ολοκληρώθηκε, πάνω από τους μισούς επιτυχόντες δεν αποδέχτηκαν το διορισμό τους!

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ σχολιάζει:

«Ολοκληρώθηκε η έκδοση αποφάσεων για αναπλήρωση 427 θέσεων της 13Κ/2021. Αυτό σημαίνει ότι για το 37.9% των θέσεων που είχαν προκηρυχθεί με εκείνη την σημαντική προκήρυξη που αφορούσε σε κρίσιμες ειδικότητες ΠΕ διαφόρων υπηρεσιών του Δημοσίου και δη της Αυτοδιοίκησης, δεν αποδέχθηκαν τον διορισμό τους οι διοριστέοι. Και σημειώνω ότι εκκρεμούν και πιο πρόσφατα αιτήματα αναπλήρωσης γι’ αυτήν την προκήρυξη. Εκτιμάται ότι θα φτάσουμε το 50% μη αποδοχής διορισμού. Το πρόβλημα της μη ελκυστικότητας του Δημοσίου ως εργοδότη ίσως είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις των προσεχών ετών!»

Να σημειωθεί ότι με τα τελευταία δεδομένα, ο πρώτος μηνιαίος μικτός βασικός μισθός ενός υπαλλήλου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, που εντάσσεται στο πρώτο Μισθολογικό Κλιμάκιο (ΜΚ 1) και δεν διαθέτει προϋπηρεσία, παιδιά ή μεταπτυχιακό / διδακτορικό τίτλο σπουδών αυξάνεται από 1η Ιανουαρίου από τα 1.092 ευρώ στα 1.162 ευρώ, μικτά.

Για τη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων από το κατώτερο μισθολογικό κλιμάκιο στο αμέσως ανώτερο απαιτείται υπηρεσία και συγκεκριμένα για τους υπαλλήλους των κατηγοριών ΤΕ και ΠΕ απαιτείται υπηρεσία δύο ετών σε κάθε μισθολογικό κλιμάκιο.

aftodioikisi

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos