Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Η Αμαλιάδα δεν ξέχασε την δημιουργική Δασκάλα – Αφιέρωμα στην Εύη Πάλλα-Χρονοπούλου (1945-2017)

Εύη Πάλλα

Αφιέρωμα στην Εύη Πάλλα-Χρονοπούλου (1945-2017) – Η Αμαλιάδα δεν ξέχασε την δημιουργική Δασκάλα

Με μία πολυθεματική εκδήλωση

, που φιλοξενήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 22 Μαΐου 2024 στον Πολυχώρο του Δήμου Ήλιδας στην Αμαλιάδα, το 2ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης τίμησε το έργο και την παρουσία της αείμνηστης εκπαιδευτικού Εύης Πάλλα-Χρονοπούλου.

Συμπληρώθηκαν αυτόν τον Μάιο 7 έτη από το θάνατο της δασκάλας αυτής, που καταγόμενη από τον ακριτικό Έβρο έκανε δεύτερη πατρίδα της την Ηλεία, όπου παρουσίασε μεγάλο έργο στην Εκπαίδευση, την Λαογραφία και τον Πολιτισμό.

Με θεατρικά δρώμενα και οπτικοακουστικά τεκμήρια

Εισαγωγή στην εκδήλωση έκανε η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδος κ. Δήμητρα Ντούζα, που τόνισε ότι το Δημοτικό Σχολείο θα τιμήσει με πολλές δράσεις την μορφή και το έργο της Εύης Πάλλα-Χρονοπούλου.

Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας, μέσα από θεατρικά δρώμενα των οποίων συγγραφέας και επιμελητής υπήρξε ο φιλόλογος Γεώργιος Κουρκούτας, μουσικοχορευτικά δρώμενα που επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός Ελισάβετ Πέλκα και οπτικοακουστικό υλικό που επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί Θεοδόσιος Αντωνόπουλος Θεοδόσιος, Αναστασία Γιαννοπούλου και Ελένη Ζέγλη.

Με την συνεργασία των μαθητών παρουσίασαν τους σημαντικούς σταθμούς της ζωής και του έργου της αείμνηστης Εύης Πάλλα – Χρονοπούλου, τιμώντας έτσι την μνήμη και την προσφορά της. Υπήρξε και ανάλογο οπτικοακουστικό υλικό, που προβλήθηκε, με μαρτυρίες του υιού της και φίλων και συνεργατών της, όπως του δημοσιογράφου κ. Κώστα Λιακόπουλου.

«Ο Δήμος Ήλιδας θα τιμήσει την δημιουργική δασκάλα»

Στον επίλογο η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού συνεχάρη όλους όσοι βοήθησαν στην επιτυχία της Δικό του χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος φανερά συγκινημένος ανέφερε πως η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτέλεσε το καλύτερο πνευματικό μνημόσυνο της Εύης Πάλλα.

Ταυτόχρονα, ο κ. Χριστοδουλόπουλος δεσμεύτηκε πως θα μεριμνήσει ώστε ένας δρόμος της Αμαλιάδας να λάβει το όνομα της Εύης Πάλλα-Χρονοπούλου, αλλά και το Λαογραφικό μουσείο που δημιούργησε με κόπο η ίδια και αγάπησε να επιστρέψει στο αρχικό κτίριό του και να λάβει το όνομα της αείμνηστης Εύης Πάλλα.

Εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας το παρών έδωσε ο Πρωτοσύγκελος π. Φιλάρετος Σπανόπουλος, όπως και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ. Θεώνη Γεωργοπούλου. Με δική τους παρέμβαση το μέλος της Βιβλιοθήκης κ. Θεοδωρόπουλος και η εκπαιδευτικός κ. Τσόπελα παρουσίασαν την δική τους εμπειρία από την συνεργασία με την Εύη Πάλλα-Χρονοπούλου.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

This will close in 20 seconds